Când își vor putea procura online studenții gălățeni legitimațiile CFR

Când își vor putea procura online studenții gălățeni legitimațiile CFR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Studenții Universității ”Dunărea de Jos” din Galați își vor putea procura online biletele și abonamentele pentru călătoriile cu trenul până la jumătatea acestei luni, a afirmat rectorul Puiu-Lucian Georgescu.

”Noi am trimis două rânduri de scheme de ocupare a locurilor, la minister, așteptăm ca acestea să fie confirmate și imediat după aceea vom începe activitatea de secretariat, de eliberare a legitimațiilor. Undeva până la jumătate lunii noiembrie, toate acestea vor fi eliberate și le vom pune la dispoziția studenților. Trebuie să găsim și forma prin care cei care nu vin, să primească documentele scanate, în așa fel încât să fie acceptate de CFR Călători.

În acest moment, nu vreau să acuz pe nimeni, dar lumea nu este pregătită să accepte centralizat pe o listă, fără un document scris, ștampilat, semnat de către cineva. E cazul în toată România, nu numai la noi. Oamenii sunt obișnuiți să ceară ceva, o hârtie cu ștampilă și semnătură. Până nu vom regla această situație, ca să nu punem nici studenții într-o situație neplăcută, să-i dea jos din trenuri și să-i amendeze sau să-i ia cu poliția pe undeva, până nu reglăm situația asta foarte clar din toate punctele de vedere, nu ne asumăm responsabilitatea. Știți bine cum se întâmplă, dacă din 100 de cazuri unul este cu probleme, focusarea se face pe acel caz, și nu pe celelalte 99.

Ca să evităm orice neplăcere pentru studenți, mai stăm puțin, până toată lumea va fi de acord, adică și Ministerul Transporturilor, și Ministerul Educației. Iar când CFR Călători ne spune clar că lista este acceptată, oamenii sunt înregistrați, atunci totul va fi în regulă”, a declarat rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați. 

Conform CFR Călători, studenții și elevii care doresc eliberarea online a biletelor de tren trebuie să-și creeze un profil de utilizator. Pentru studenți, acest lucru se poate face fie pe site-ul cfrcalatori.ro, dintr-un cont de utilizator online, fie la casele de bilete CFR Călători dotate cu sistem electronic de emitere. În cazul în care va merge la casa de bilete este necesară prezentarea legitimației de student în original pentru reducere/gratuitate la transport, vizată conform reglementărilor în vigoare.

Citit 1144 ori Ultima modificare Luni, 09 Noiembrie 2020 17:44