Universitatea ”Dunărea de Jos” urcă în topuri

Universitatea ”Dunărea de Jos” urcă în topuri
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cele mai recente rezultate sintetizate în ”The Times Higher Education World University Ranking” situează Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați pe locuri mai mult decât onorante și confirmă că aceasta este cea mai importantă instituție de învățământ din Regiunea de Sud-Est a României, cu o creștere constantă la toate capitolele vieții academice.

”Pentru prima dată, noi suntem pe un loc superonorant în acest clasament, pe locul 6 între universitățile din România. Foarte important este că sunt două domenii în care suntem printre primele din acest clasament mondial dintre zeci de mii de universități participante, și anume domeniul Inginerie, care cuprinde cam toate tipurile de inginerii dezvoltate educațional și la nivel de cercetare în Universitatea Dunărea de Jos, și unde suntem pe locul 4 în România. Al doilea domeniu in care suntem tot pe locul 4 este cel al științelor fizice, unde se subordonează Mediul și multe alte domenii specifice universității noastre”, afirmă rectorul Puiu-Lucian Georgescu.

Conform acestuia, rankingurile reflectă toate tipurile de activități ale universității, atât cea educațional-formativă, cât și cea de cercetare. ”Este un lucru care ne îndreptățește să fim convinși că suntem pe un trend ascendent, datorat efortului întregii comunități academice. Am trecut peste capitolul «bine» și am ajuns la «foarte bine» spre «excelent». Misiunea dificilă va fi să ne păstrăm aceste poziții, aceasta însemnând ca rezultatele să fie cel puțin la fel de bune, ba chiar și mai bune, chiar dacă este pandemie și facem activitatea mai mult online”, a concluzionat rectorul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați.

(P)

Citit 3536 ori Ultima modificare Luni, 16 Noiembrie 2020 21:46