8 trucuri pentru a purta rochia iarna

8 trucuri pentru a purta rochia iarna
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Chiar dacă este frig și nu prea îți vine să renunți la confortabilii pantaloni, o rochie poate să-ți schimbe atitudinea, starea de spirit și să îți scoată în evidență feminitatea. Iată cum o poți purta astfel încât să nu te stresezi cu vremea rece și să ai în același timp stil:

1. Dacă îți plac rochiile scurte, ai grijă să păstrezi tot timpul un echilibru între partea superioară și cea inferioară a corpului. Atunci când îți expui picioarele, păstrează partea de sus acoperită, eventual cu un pulover gros sau un hanorac. Dacă folosești ciorapi subțiri, poți adăuga peste ei o pereche de șosete lungi sau jambiere din cașmir. Evită modelele foarte mulate pentru că se pot ridica ușor când faci anumite mișcări, în favoarea celor din materiale diafane sau chiar cu o textură mai groasă.

2. Peste rochie poți să adaugi un cardigan pentru dama pe care îl poți accesoriza cu un șal din cașmir sau lână care îți va proteja gâtul de viscol și de gerul de afară. În plus, pentru a-i oferi puțină personalitate, îl poți decora cu o broșă de dimensiune mai mare.

3. Achiziționează-ți o rochie-pulover mulată, dacă te numeri printre fericitele cu abdomen plat și un corp atletic, iar dacă nu, optează pentru una mai lejeră, care urmează linia corpului.

4. Apelează la colanți! Îi poți găsi într-o varietate de modele și culori. De la bumbac organic, la imitație de piele sau jeans, dar și căptușiți cu un material mai gros pe dedesubt, asemănător cu cel fleece, care-ți vor încălzi picioarele. Mai mult, nu trebuie să-ți mai faci griji din cauza celulitei, vergeturilor sau a vinișoarelor sparte pentru că totul va fi ascuns.

5. Folosește o pereche de bocanci îmblăniți, mai ales că lâna are calități deosebite atunci când e frig afară - reține căldura și ține la distanță umezeala. De asemenea, te poți îndrepta și către cizme deasupra genunchiului.

6. Oricât de cool este jacheta din piele sau jeans, renunță pentru moment la ea și ia în considerare o haină călduroasă, dintr-un material natural sau o jachetă din blană ecologică.

7. Chiar dacă în centrul atenției trebuie să rămână rochia și picioarele, nu ezita să folosești accesorii pentru un look desăvârșit. Poți să folosești cu încredere cercei și coliere metalice XXL, dar și item-uri care conțin perle sau pietre de mari dimensiuni, fiind în mare vogă în acest sezon.

8. Adaugă mai multe straturi de haine. Anumite modele de rochii office îți permit să pui o maletă fină sub acestea. Dacă ai în garderobă o variantă neagră, una bej și una albă, sigur le vei asorta cu ușurință. Și chiar dacă ți se va părea că vei fi încărcată ca un pom de Crăciun, ai avantajul de a mai putea adăuga ceva înainte de a-ți pune paltonul sau geaca.

(P)

Citit 4170 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 17:35