Stil la Tecuci: MONQ DESIGN by Monica Diaconița

Stil la Tecuci: MONQ DESIGN by Monica Diaconița
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Designer-absolvent al cursurilor marca Maurice Munteanu (stilistul revistei "Elle" și juratul emisiunii "Bravo, ai stil")

Captivată de modă, designer-ul vestimentar Monica Diaconița știe ce visează toate femeile: faptul de a fi elegante într-o manieră personală. În magazinul deținut de Monica la Tecuci, feminitatea este mai mult decât o opțiune – este firescul după care doamnele tânjesc și pe care bărbații îl admiră.

10 ani de fashion

Exprimând modul în care suntem construiți pe interior, hainele sunt cele care ne definesc stilul. Acesta este felul în care designer-ul vestimentar Monica Diaconița își înțelege deopotrivă arta și vocația:

"De 10 ani le propun femeilor din Tecuci, prin magazinul pe care îl dețin aici, să fie actuale. Hainele potrivite sunt acelea care ne scot din anonimat pentru că vorbesc despre autenticul fiecăruia dintre noi. Suntem noi înșine atunci când alegem culorile care ne avantajează, texturi de bună calitate, modele care ne pun în valoare.

Îmi doresc ca noi, femeile, să ne amintim mereu să fim îngrijite, elegante, chiar dacă uneori atmosfera generală este atât de împovărătoare. Doamnele știu că o femeie bine îmbrăcată luminează o încăpere", explică designer-ul vestimentar.

Pe scena "Bucharest Fashion Week"

Pasionată dintotdeauna de modă, Monica Diaconița are propria sa poveste: "Am început să creez, pentru că ceea ce visam eu să pot oferi femeilor nu se găsea nicăieri. Știu că eleganța identifică orice persoană, făcând-o remarcabilă. De aceea, acum doi ani, am decis să urmez o serie de cursuri în cadrul Atelierelor Ilbah din București.

Am făcut design vestimentar, croitorie, proiectare vestimentară și cursul ˝The complete stylist˝ al lui Maurice Munteanu - faimosul jurat al emisiunii ˝Bravo, ai stil˝ și stilistul revistei de fashion ˝Elle˝".

Ascensiunea a venit rapid, iar Monica Diaconița a fost prezentă - în 2019 – pe scena "Bucharest Fashion Week", prin colecția "Addicted to black". Din nefericire, contextul pandemic a făcut ca evenimentul să nu mai poată avea loc și în decembrie 2020: "Este însă important de spus că în februarie anul acesta am participat la târgul de textile și tendințe pentru 2021 ˝Milano Unica˝, din Italia; aici am cunoscut distribuitori de materiale și de accesorii de calitate, cu care deja colaborez", detaliază Monica Diaconița.

Sărbători cu bine!

I-a fost afacerea afectată de pandemie? "Desigur", spune designer-ul: "Mă axam pe evenimente, așa că da, pandemia m-a afectat destul de mult. Sunt însă încrezătoare în viitor. Vreau să îmi promovez creațiile și vreau să transmit un mesaj simplu – hainele noastre vorbesc despre noi, indiferent de context".

Ce le recomandă femeilor, pentru Sărbători? "De Sărbători este o adevărată bucurie să te aranjezi, ca femeie. Să inspiri frumusețe și rafinament. Speranța revine atunci când știm să purtăm firesc, asortat la o rochie superbă, cea mai frumoasă bijuterie: un zâmbet. Le doresc tuturor oamenilor care iubesc frumosul ca de Sărbători să se bucure de cei dragi", încheie Monica Diaconița.

(P)

Citit 7430 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2020 16:25