„Zilele Comunității Școlare” se încheie mâine la Boghești

„Zilele Comunității Școlare” se încheie mâine la Boghești
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sub deviza ”Dorințele mari de împlinesc învățând de mic”, Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială va organiza mâine, 12 iunie 2021, ultimul eveniment din seria ”Zilele Comunității Școlare”, eveniment dedicat elevilor din ciclul primar și gimnazial, profesorilor și părinților din Boghești, județul Vrancea.

Ca și celelalte evenimente derulate în cadrul ”Zilelor Comunității Școlare” de la Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești, evenimentul de mâine își va deschide porțile începând cu ora 11.00 și va cuprinde o serie de ateliere, ședințe de consiliere, concursuri și dezbateri orientate atât către copii, cât și către părinți.

Activitățile ce vor avea loc în cadrul evenimentului din acest sfârșit de săptămână de la Boghești se vor desfășura atât în săli, cât și în aer liber, toți participanții fiind antrenați în ateliere de dezvoltare personală, de parenting sau de prevenție și conștientizare în funcție de grupa de vârstă și de nevoi.

Proiectul ”Participare activă la educație în școli din Vrancea și Galați” (ID 106329) este implementat de Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială în parteneriat cu Consiliul Local al Comunei Tănăsoaia și Consiliul Local al Comunei Boghești, încă din luna mai a anului 2018. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Educație și competențe, Competența 1 Programul Școală pentru Toți și are ca principal obiectiv reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate pentru 468 de copii din 4 școli din județele Vrancea și Galați.

Echipa de proiect a organizat un număr de 6 evenimente în cadrul ”Zilelor Comunității Școlare”, grupate în două ediții, fiecare din cele trei comunități din județul Vrancea - Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești- fiind vizitată de câte două ori. Primul eveniment a fost organizat la Ploscuțeni în data de 15 mai a.c.

Mai multe detalii găsiți pe www.scoliactive.ro

(P)

Citit 788 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 12:55