„Zilele Comunității Școlare” s-au încheiat cu succes sâmbătă la Boghești

„Zilele Comunității Școlare” s-au încheiat cu succes sâmbătă la Boghești
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială a încheiat seria evenimentelor ”Zilele Comunității Școlare”, sâmbătă la Boghești.

Ca și celelalte evenimente derulate în cadrul ”Zilelor Comunității Școlare” de la Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești, evenimentul de astăzi și-a deschis porțile la ora 11.00 și a cuprins o serie de ateliere, ședințe de consiliere, concursuri și dezbateri orientate atât către copii, cât și către părinți.

Activitățile ce au avut loc în cadrul evenimentului din acest sfârșit de săptămână de la Boghești au fost totodată ultimele activități derulate în cadrul proiectului cofinanțat din Fondul Social European ”Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați” .

În cadrul proiectului ”Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați”, denumit pe scurt ”Școli Active”, am organizat un număr de 6 evenimente grupate în două ediții ale ”Zilelor Comunității Școlare”. Cu ocazia acestor evenimente, am vizitat de câte două ori școlile gimnaziale din Tănăsoaia, Ploscuțeni și Boghești, aducând împreună copii, părinți, profesori, parteneri și autorități locale din cele trei comunități din județul Vrancea. Primul eveniment pe care l-am organizat a fost la Ploscuțeni în data de 15 mai anul curent, iar acum am încheiat cu succes seria eveniemntelor ”Zilele Comunității Școlare” și ne apropiem de închiderea oficială a proiectului nostru”, a declarat Cornelia Petcu, manager de proiect. ”A fost un proiect cu numeroase beneficii pentru comunitățile cărora ne-am adresat, deși a fost implementat într-o perioadă dificilă, cu mult efort din partea copiilor și a cadrelor didactice pentru a face școală în online. Ne dorim să mai derulăm astfel de proiecte în viitor și să venim în sprijinul comunităților mici pentru a crește accesul la educație și la dezvoltare pentru viitor”, a mai precizat aceasta.

Proiectul ”Participarea activă la educație în școli din Vrancea și Galați” (ID 106329) este implementat de Institutul Român pentru Educație și Incluziune Socială în parteneriat cu Consiliul Local al Comunei Tănăsoaia și Consiliul Local al Comunei Boghești, încă din luna mai a anului 2018. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 1 Educație și competențe, Competența 1 Programul Școală pentru Toți și are ca principal obiectiv reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate pentru 468 de copii din 4 școli din județele Vrancea și Galați.

Mai multe detalii găsiți pe www.scoliactive.ro

(P)

Citit 511 ori Ultima modificare Luni, 14 Iunie 2021 16:05