5 lucruri mai puțin știute despre Rambo

5 lucruri mai puțin știute despre Rambo
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Rambo este unul dintre cele mai cunoscute personaje din istorie, pornind de la filmul First Blood, apărut în 1986. Dar despre el mai rămân încă lucruri mai puțin știute de publicul larg.

Iată 5 dintre acestea:

1. Soldatul Audie Murphy este adevăratul Rambo - Scriitorul David Morrell, care a dat naștere personajului Rambo, a dezvăluit că s-a inspirat din viața soldatului Audie Murphy. Acesta a fost cel mai decorat soldat american din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, reușind să câștige toate decorațiile militare posibile ale SUA. Totodată, a mai fost premiat și în țări precum Belgia și Franța. El a murit în cele din urmă în 1971, într-un accident de avion.

2. Rambo este o adevărată franciză - Pe lângă cele 5 filme despre Rambo, în 1986 a fost lansat și o producție de televiziune, intitulată Rambo: The Force of Freedom. De asemenea, începând cu 1986 au apărut și reviste de benzi desenate, cea mai cunoscută fiind Rambo Adventures. Au mai fost lansate și șapte jocuri video începând cu 1985. Ultimul a apărut în 2014, sub numele Rambo: The Video Game, fiind disponibil pe Microsoft Windows, Xbox 360 și PlayStation 3. De asemenea, au fost lansate inclusiv jocuri de noroc inspirate din acest film. La cazino poate fi accesat jocul Rambo Stallone, dezvoltat de compania StakeLogic. Slotul Rambo Stallone are o grafică excelentă inspirată din film, iar printre simboluri se află chipul lui Rambo, grenade, armament, dar și săgeți.

3. Numele lui Rambo vine de la un măr - Unele decizii potrivit sunt luate în momente pure de inspirație. Este și cazul momentului care a dus la "botezul" lui Rambo. Scriitorul David Morrell a mărturisit că numele Rambo vine de la un soi de mere din Suedia și ideea i-a venit în timp ce a luat o mușcătură dintr-unul. "Am întrebat-o pe soția mea cum se cheamă și mi-a zis că Rambo. Imediat mi-am dat seama că este un nume puternic", a explicat Morrell.

4. Rambo putea fi un alt actor - Proiectul Rambo nu a fost primit cu încredere din prima clipă. De altfel, au trecut mai bine de 10 ani de când drepturile de ecranizare au fost cumpărate până s-a ajuns la un film. Iar când totul era stabilit, echipa de producție a avut alți actori pe listă înaintea lui Stallone. Pe listă s-au aflat Paul Newman, Clint Eastwood, Al Pacino, Robert De Niro, John Travolta, Dustin Hoffman și Steve McQueen. Nici măcar Stallone nu a fost foarte încântat de posibilitatea de a fi Rambo. El a considerat că producția a fost refuzată de prea multe ori și nu avea o încredere atât de mare. Dar discuțiile cu regizorul Ted Kotcheff și salariul de 3.5 milioane de dolari l-au convins. În plus, Stallone a avut un rol și în creionarea personajului și l-a convins pe Kotcheff că acesta ar trebui să fie un pic mai carismatic pentru a prinde mai bine la public.

5. Stallone s-a implicat încă din primul film - O altă condiție pusă de Stallone pentru a accepta rolul a fost aceea de a fi implicat în multe decizii ce țin personaj. Astfel s-a ajuns în situația în care Stallone a fost cel care a ales firma ce a proiectat cuțitul din primul film, First Blood. El a mers pe un cuțit creat de firma Jimmy Lile. Împreună cu angajații acestei firme, Stallone a pus bazele unui cuțit care îl putea ajuta și când avea nevoie să supraviețuiască, dar și pentru a-și procura hrană sau lemne. De asemenea, cuțitul trebuia să aibă și diverse ascunzători, o lamă de ferăstrău, dar să fie și rezistent la apă. În cele din urmă, cei de la Jimmy Lile i-au creat lui Stallone șase cuțite. Astfel, Stallone a fost foarte mulțumit de ce a ieșit, iar cuțitul lui Rambo a devenit un simbol al personajului.

(P)

 

Citit 2255 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 15:30