Ce urmează pentru Simona Halep după retragerea de la Jocurile Olimpice

Ce urmează pentru Simona Halep după retragerea de la Jocurile Olimpice
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Simona Halep a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice, după ce anterior făcuse același lucru și la Roland Garros și Wimbledon. 

Accidentarea gravă suferită la Roma îi dă în continuare bătăi de cap Simonei Halep, care nu va putea juca la Tokio în acest an. Este o lovitură mare pentru Simona, în condițiile în care sportiva noastră declarase că o medalie olimpică reprezintă principalul obiectiv din acest an.

Totuși, problemele de la gambă au împiedicat-o pe Simona să meargă la Jocurile Olimpice, unde ar fi avut șanse mari să fie și port-drapel.

În aceste condiții, Simona este așteptată să revină pe teren după luna august.

US Open, următorul mare obiectiv din acest an

Pentru Simona Halep, următorul mare obiectiv din acest an a rămas turneul de Grand Slam de la US Open, programat între 30 august și 13 septembrie.

Potrivit cotelor la pariuri sportive online, Simona este considerată a cincea favorită. Ea are cota 11.00 să câștige turneul, fiind devansată de Naomi Osaka (cota 5.00), Ashleigh Barty (cota 9.00), Bianca Andreescu (cota 9.50) și Serena Williams (cota 10.00).

US Open nu este însă un turneu de la care Simona Halep are amintiri prea plăcute. Dimpotrivă, la ultimele trei apariții nu a reușit să treacă de turul 2. Iar în 2020 a absentat. Simona are 17 victorii și 10 înfrângeri la US Open și un procentaj al victoriilor de 63%. Ca o comparație, Simona are un procentaj de 72% la Australian Open, 76% la Roland Garros și 75% la Wimbledon.

Cel mai bun rezultat al Simonei Halep la US Open a fost înregistrat în 2015, când a fost învinsă de Flavia Pennetta în semifinale. Apoi, în 2016 sportiva noastră a pierdut în sferturile de finală. Dar de atunci a urmat declinul. În 2017 și 2018 a pierdut în primul tur, în timp ce în 2019 a cedat în turul 2.

De altfel, Simona a mărturisit la un moment dat că nu se simte prea bine la US Open din cauza gălăgiei de la acest turneu.

Revenirea s-ar putea produce în Canada

Înainte de US Open, Simona Halep mai are încă două turnee la care este pe tablou, la care poate reveni după problemele medicale din acest an. Primul este programat începând cu 9 august, la Montreal, în Canada. Simona s-a descurcat mai mereu bine la Rogers Cup, turneu pe care l-a câștigat în 2016 și 2018. În 2019, la precedenta apariție în acest turneu, Simona a abandonat în sferturile de finală.

Apoi, începând cu 16 august, Simona ar putea evolua în turneul de la Cincinnati. Și de aici are amintiri plăcute, în condițiile în care la ediția din 2018 a disputat finala, fiind învinsă de Kiki Bertens. O altă finală a pierdut-o în 2017.

În rest, după parcursul de la turneele din SUA și Canada, pentru Simona ar putea urma din luna septembrie circuitul asiatic.

Mesajul Simonei Halep după retragerea de la Jocurile Olimpice

Simona Halep a transmis un mesaj după ce a fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice din cauza problemelor de la gambă.

Sportiva noastră a afirmat că este îndurerată de această veste, dar a promis că se va întoarce mai puternică pe teren.

"Nimic nu mă face mai mândră decât să reprezint România, dar din păcate recupararea după accidentarea la gambă necesită mai mult timp și am luat decizia de a mă retrage de la Jocurile Olimpice. După dezamăgirea de a lipsi de la Roland Garros și Wimbledon, să trebuiască să sar peste Jocurile Olimpice este ceva dificil să gestionez, dar sunt determinată să revin mai puternică. Îi voi susține pe sportivii români de acasă", a scris Simona pe Facebook.

(P)

Citit 1898 ori Ultima modificare Miercuri, 30 Iunie 2021 15:40