Cum arată lista favoritelor pentru noul sezon din Liga 1

Cum arată lista favoritelor pentru noul sezon din Liga 1
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Liga 1 se va relua pe 15 iulie și multă lume se întreabă dacă CFR Cluj va reuși să câștige al cincilea titlu la rând sau hegemonia ardelenilor va fi stopată.

Formația preluată de Marius Șumudică în această vară pornește însă cu prima șansă în noul sezon pentru a câștiga încă un titlu.

Iată cum arată lista favoritelor la câștigarea Ligii 1:

1. CFR Cluj - Campioana ultimelor patru ediții din Liga 1 pornește cu un nou antrenor, Marius Șumudică venind în locul lui Edi Iordănescu. CFR Cluj a adus un antrenor consacrat, care știe cum să câștige titlul în Liga 1, având o experiență similară la Astra Giurgiu. La capitolul plecări, CFR Cluj s-a despărțit de mai mulți jucători, cei mai importanți fiind Vinicius, considerat prea vârstnic pentru a continua, și mijlocașul Bordeianu, întors în Arabia Saudită.

Totuși, CFR Cluj a reușit să aducă mai mulți jucători buni: Tahiri (Waalwijk), Bouhenna (Sepsi), J. Rodriguez (FC Botoșani), Cristiano (Hermannstadt), D. Graovac (Astra), D. Rusu (Șoimii Lipova), D. Paraschiv (Viitorul Tg. Jiu) sunt transferurile oficializate de campioană până acum, la care se adaugă și păstrarea portarului Arlauskis. În aceste condiții, la pariuri sportive online CFR Cluj este văzută ca fiind principala favorită la câștigarea Ligii 1, având cota 2.35.

2. FCSB - Și FCSB a schimbat antrenorul în această vară. Toni Petrea nu a mai dorit să continue, iar locul său a fost luat complet surprinzător de Dinu Todoran. Fără o experiență vastă ca antrenor în Liga 1, Todoran a primit pe mână o echipă plină de vedete, care nu a mai reușit să câștige titlul din 2015. Per total a fost o vară foarte liniștită pentru FCSB, inclusiv la capitolul transferuri.

De la FCSB au plecat Briceag, Soiledis, Vukusic, Buziuc, Filip, Ion, Stan și Cană, dar niciunul nu avea statut de titular. Nici la capitolul veniri nu a fost mai multă agitație. Au fost aduși mijlocașul Andrei Cordea, fundașii centrali Alexandru Crețu și Vucur și atacantul Zdenek Ondrasek. Rămâne însă de văzut dacă FCSB va reuși să păstreze până în iarna jucători importanți precum Florin Tănase, Darius Olaru și Olimpiu Moruțan, care au oferte de la alte echipe. Un alt semn de întrebare este legat de capacitatea antrenorului Dinu Todoran de a ține un vestiar atât de greu sub control. Per total, FCSB este creditată cu șansa a doua la câștigarea titlului, având cota 3.50.

3. Universitatea Craiova - După dezamăgirea pierderii titlului, Universitatea Craiova a încheiat totuși sezonul precedent cu dreptul, reușind să câștige Cupa României. De asemenea, conducerea l-a confirmat pe grecul Marinos Ouzounidis pe banca tehnică și pentru sezonul următor. La capitolul achiziții, portarul Lazar, Conte și Valerică Găman sunt cele mai sonore nume aduse la echipa. Tânărul Marieș de la Recea este o soluție de viitor, în timp ce Denis Rusu este văzut ca o dublură pentru postul de portar. O altă revenire importantă este cea a lui Markovici de la Clinceni, pe care clubul mizează. Și Gustavo a revenit în această vară.

La capitolul plecări, Universitatea Craiova s-a despărțit de Acka (Kiryat), Bărbuț (Sepsi), Al. Tudorie (Arsenal Tulă), Mamut (Zapresici), Camara (Jagiellonia), M. Șerban (Chindia), M. Roman (liber), Burlacu (liber) și Marinescu (liber). Craiova a fost mereu în lupta pentru trofee în ultimii ani, dar cel puțin în Liga 1 a cedat pe final, părând că este o echipă care nu face față presiunii. Ceva trebuie să se schimbe în noul sezon pentru ca oltenii să lupte cu adevărat în cursa pentru titlu. Casele de pariuri îi creditează cu șansa a treia, cota fiind 6.00.

4. Farul Constanța - După două sezoane dezamăgitoare, în care echipa s-a aflat în play-out, Viitorul Constanța a decis să fuzioneze cu Farul. De altfel, Viitorul și-a schimbat numele și a preluat identitatea Farului. Iar cea mai importantă mutare este venirea lui Gică Hagi înapoi pe banca tehnică.

La nivel de achiziții, au fost aduși portarul Aioani, fundașul Larie, atacantul Adrian Petre și mijlocașul Romario Pires. Au plecat mai mulți jucători, cei mai importanți fiind Benzar, Jo Santos, Tsoumou, Căbuz, Gaztanaga, Iacob, Dulca, Gradinaru, Matei și Cojocaru. Farul are cota 17.00 să câștige titlul în noul sezon.

5. Sepsi OSK - Covăsnenii au impresionat în sezonul precedent și l-au păstrat pe Leo Grozavu pe banca tehnică. Au adus jucători precum Bărbuț (Universitatea Craiova), Sousa (Astra) și Ashkovski (FC Botoșani), iar la capitolul plecări i-au pierdut pe Safranko, Bouhenna, L. Fulop, Nouvier și Petrila. Echipa va juca pe un stadion nou în perioada următoare, acesta fiind un alt argument care o transformă într-o forță. Sepsi are cota 21.00 să câștige titlul în noul sezon.

U Craiova 1948, preluată de Adrian Mutu, are cota 51.00 să câștige titlul, iar Dinamo și Rapid, echipă la care e legitimat gălățeanul Antonio Sefer, au cota 91.00.

(P)

Citit 4226 ori Ultima modificare Luni, 12 Iulie 2021 17:15