IN MEMORIAM DR. PRIMAR, SPECIALIST ÎN OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE GHEORGHE IONESCU - GALAȚI

IN MEMORIAM DR. PRIMAR, SPECIALIST ÎN OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE GHEORGHE IONESCU - GALAȚI
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Cu mare durere și grea strângere de inimă, aducem prin cele ce urmează, în lumina realității, Memoria celui care a fost un devotat discipol al lui Hipocrate (Părintele Medicinei), doctorul Primar, specialist în Obstetrică și Ginecologie, GHEORGHE IONESCU (GIGI), din orașul GALAȚI.

Născut în ziua de 6 August 1926, zi Biblică în care Creștinii prăznuiesc Marea Sărbătoare a Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos, a venit pe lume acest suflet, să înfăptuiască o schimbare în bine a vieții celor cu care a fost în contact, vreme de aproape un secol, spre marea lui laudă și a celor care l-au procreat!

Așa cum l-au cunoscut și apreciat semenii lui, a fost un OM binecuvântat, înzestrat de Pronia Divină cu multe daruri, mai toate îndreptate spre binele aproapelui, indiferent de sex, vârstă sau convingeri și obiceiuri.

Astfel, în școlile ce le-a urmat, a fost un element silitor, hotărât și dotat intelectual, fapt ce i-a adus și rezultatele pe măsură. A acumulat cu o capacitate uimitoare, cunoștințe remarcabile în toate domeniile pregătitoare, atât în Liceul “V. Alecsandri” din Galați, dar mai ales în perioada Facultății de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, unde și-a pus bazele unei temeinice pregătiri medicale, conștient fiind de importanța cunoașterii corpului omenesc și a funcțiilor lui, de natură Divină.

Mai târziu, viitorul medic Dr. Ionescu Gheorghe a redat societății în care a trăit și lucrat tot ce a acumulat în materie de sănătate, cu nesecată dărnicie, vindecând nenumărați pacienți, cu remarcabilă iscusință și dăruire, atât în lumina Jurământului lui Hipocrate, cât și a celor 10 Porunci creștine, care i-au fost ca un far călăuzitor în profesia sa. Nu i se poate contesta nici rara manualitate ce a avut-o, lucru ce l-a ajutat mult în domeniul său. A purtat cu mare cinste halatul alb de spital și stetoscopul agățat permanent de gât.

Până în ultima sa clipă de viață a consultat tratate de medicină, fiind la curent cu toate noutățile în materie și legând în mod exemplar înlănțuirea fenomenelor, acordând o reală importanță legăturii dintre cauză și efect.

În orice direcție, Dr. Ionescu putea să dea un răspuns competent celui care i se adresa.

Față de cele de mai sus, relatate foarte succint, ne exprimăm adâncul regret că, prin dispariția lui survenită în preajma noului an 2022, s-a produs un mare și ireparabil gol în sufletele și viața noastră în general!

Relația de stimă, colaborare și ajutor neprecupețit dat colegilor săi de breaslă a fost, de asemenea, o frumoasă latură a caracterului Dr. Ionescu Gheorghe, fapt ce l-a făcut iubit și foarte respectat. Să nu uităm, de asemenea, și de bucuria ce a adus-o în nenumărate familii, prin ajutorul dat mamelor în momentele grele prilejuite de actul nașterii.

Și din acest umanitar punct de vedere, avem datoria să-i păstrăm ilustrului Dr. Ionescu Gheorghe vie flacăra recunoștinței și dragostei pentru spiritul său nobil, prin care a adus onoare orașului Galați și țării în care a trăit!

Dumnezeu să-l odihnească pentru tot ce a făcut bun pe această lume, în care și-a dus o pilduitoare viață, demnă de urmat!!

FAMILIILE îndoliate și pe veci neconsolate, Anda și Irina Ciupe București-Otopeni, tel. 0722 382 553, Teodor și Cristian Trandafir, tel. 001 604 221 5870 (Canada).

Familia Luminița și Mihai Pavel și Tudor Ștefan Popescu.

(P)

Citit 3745 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Ianuarie 2022 20:05