„Mi-am luat copiii și am fugit din propria casă”
Foto: Marian Calestru

„Mi-am luat copiii și am fugit din propria casă”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

’’Mi-am luat copiii și am fugit din propria casă, lăsând în urmă tot ce am agonisit o viață’’. Acestea sunt cuvintele pe care mi le-a spus Ecaterina, soție și mamă a doi copii. S-a trezit, pe 24 februarie 2022, cu gândul că va sărbători ziua soțului, Ion, dar nu a fost să fie, viața le-a pregătit o altă surpriză. La vârsta de 40 de ani, niciodată nu s-a gândit că va ajunge să simtă pe propria piele cum e să dormi cu gândul că mâine nu îți mai poți vedea copiii.

Pe 28 februarie, a conștientizat că nu mai poate sta în propria casă, că pericolul bate încet la ușă. Dis-de-dimineață, a luat actele, copiii, câteva haine și a pornit la drum, fără a cunoaște destinația finală. Cu lacrimi în ochi spune că soțul a refuzat să meargă cu ei, din motiv că dorește să-și apere casa și patria. Acum se află în Galați, e cazată la Căminele Studențești. ’’Sunt gata să sărut și picioarele acestor copii, au inimă de aur, ne-au cazat și au grijă de noi. Le doresc multă sănătate și pace sufletească. Mulțumesc și familiei lor, au adus pe pământ niște îngeri.’’

Ecaterina nu știe ce o așteaptă mâine, dar speră din tot sufletul că se va trezi într-o dimineață cu soare, va auzi că războiul a luat sfârșit și se poate întoarce acasă la soț. Totodată, Ecaterina are un mesaj către toată lumea: ’’Nu este suficient să vorbești despre pace. Trebuie să crezi în ea. Și nu este suficient să crezi în ea, trebuie să muncești pentru ea’’.

Tot mai mulți ucraineni se refugiază în Galați. Își părăsesc în fugă țara ca să caute pace. Detalii

Citit 1110 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Martie 2022 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.