România, pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia”

România, pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia”
Foto: Profimedia
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Guvernul rus a aprobat luni o listă cu ţări şi teritorii „neprietenoase”, care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei, faţă de care persoanele fizice şi întreprinderile ruse îşi vor putea rambursa datoriile în ruble, o monedă a cărei valoare a pierdut 45% din ianuarie, a comunicat serviciul de presă al cabinetului de miniştri de la Moscova, precizând că a fost semnat un ordin executiv în acest sens.

În acest sens, Rusia a declarat că toate acordurile comerciale cu companii şi persoane din aşa-numitele "ţări neprietenoase" trebuie aprobate de o comisie guvernamentală, potrivit unei rezoluţii guvernamentale, conform Reuters.

Declarații la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu: „Războiul s-a întors în Europa”. Detalii

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan.

Ţările menţionate au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, informează Agerpres. Lista este parte a decretului preşedintelui Vladimir Putin din 5 martie cu privire la procedura temporară de îndeplinire a obligaţiilor faţă de anumiţi creditori străini. Conform acestui decret, cetăţenii şi companiile ruse, statul rus, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor „neprietenoase” le vor putea achita în ruble.

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial. Detalii

 

Citit 2313 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 15:20

3 comentarii

 • Marți, 08 Martie 2022 12:32
  62.217.251.***
  Vladimir Putin - un adevărat președinte cu cohones ca lumea, nu doar pe hârtie! Așa arată un lider!! Dulapul de la Cotroceni ar trebui să ia notițe, cu toate că degeaba le ia, că NU are curajul să iasă din cuvântul stăpânilor ipocriți de la ue și SUA...

  În altă ordine de idei, cum s-ar zice: să dea Dumnezeu la cât mai multe contra-sancțiuni! Fie ca occidentul ipocrit să fie îngenunchiat, în special de creșterea prețurilor la gaze! În curând, o să vadă colonia asta de mâna a 13-a ce înseamnă să fii slab și să te pui cu ursul!! :D

  @pinguinu Federația Rusă va da tezaurul înapoi imediat ce rromânii nu vor mai fi slugile occidentului și vor respecta această țară, poporul rus! Știi când se va întâmpla asta?? N E V E R, așa că ia-ți gândul!

  слава Путину слава россия
  0
  3
  Raportează
 • postat de pinguinu
  Marți, 08 Martie 2022 08:20
  217.63.67.***
  Facem si noi un clasament cu tari cleptomane. Ghici cine e pe primul loc? Cineva care nu a restituit un tezaur incredintat pentru pastrare.
  5
  3
  Raportează
 • postat de rodax
  Luni, 07 Martie 2022 18:17
  92.83.34.***
  mai bine facea o lista cu tarile prietenoase,ca avea mult mai putin de scris.
  6
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.