România, pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia”

România, pe lista „țărilor neprietenoase cu Rusia”
Foto: Profimedia
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Guvernul rus a aprobat luni o listă cu ţări şi teritorii „neprietenoase”, care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei, faţă de care persoanele fizice şi întreprinderile ruse îşi vor putea rambursa datoriile în ruble, o monedă a cărei valoare a pierdut 45% din ianuarie, a comunicat serviciul de presă al cabinetului de miniştri de la Moscova, precizând că a fost semnat un ordin executiv în acest sens.

În acest sens, Rusia a declarat că toate acordurile comerciale cu companii şi persoane din aşa-numitele "ţări neprietenoase" trebuie aprobate de o comisie guvernamentală, potrivit unei rezoluţii guvernamentale, conform Reuters.

Declarații la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu: „Războiul s-a întors în Europa”. Detalii

Pe această listă figurează SUA, Canada, ţările membre ale Uniunii Europene, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan.

Ţările menţionate au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea "operaţiunii militare speciale" în Ucraina, informează Agerpres. Lista este parte a decretului preşedintelui Vladimir Putin din 5 martie cu privire la procedura temporară de îndeplinire a obligaţiilor faţă de anumiţi creditori străini. Conform acestui decret, cetăţenii şi companiile ruse, statul rus, regiunile şi municipalităţile sale care au obligaţii valutare faţă de creditori străini din lista ţărilor „neprietenoase” le vor putea achita în ruble.

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial. Detalii

 

Citit 2616 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.