INVESTIGAȚIE. Centru-fantomă pentru recuperarea femeilor traficate

INVESTIGAȚIE. Centru-fantomă pentru recuperarea femeilor traficate
Imagine din cartierul Frauentormauer din Nürnberg, locul bordelurilor și a serviciilor sexuale legalizate în Germania
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un proiect vehiculat de cel puțin șapte ani în spațiul public promitea inițierea unui centru de protecție și recuperare a victimelor traficului de persoane în județul Timiș. Banii au venit constant și generos către Asociația WorldTeach România, condusă de Beniamin Lup, însă proiectul Butterfly Sanctuary a devenit un secret bine păzit de organizația românească, și de Uncaged, organizația finanțatoare din SUA, condusă de Kim Grosshans Westfall. La mijloc sunt cifre neverosimile și bani mulți.

Rapoartele internaționale privind traficul de persoane situează România pe primele locuri ca țară furnizoare de femei și copii exploatați sexual sau prin muncă în Europa. Departamentul de Stat al SUA în raportul pe 2021 păstrează România la nivelul 2 de supraveghere pentru neîndeplinirea standardului minim pentru combaterea traficului.

Autoritățile române au identificat în anul de referință 2020 numai 596 de victime din care 255 erau copii. 70% din totalul victimelor erau exploatate pentru sex, arată raportul.

Statul român nu asigură condiții adecvate pentru protecția, consilierea, asistența legală, integrarea socială a supraviețuitorilor traficului. Serviciile complexe necesare pentru a „vindeca” persoanele ieșite din infernul exploatării rămân în grija organizațiilor neguvernamentale. Centrele special autorizate pentru a fi adăpost protejat se pot număra pe degete. Citiți articolul complet AICI

Citit 1102 ori Ultima modificare Luni, 07 Martie 2022 13:15

1 comentariu

 • postat de CLANTA
  Luni, 07 Martie 2022 14:47
  5.13.206.***
  cel mai bine era daca se legaliza.!!! select, curat, controlat... reducerea maxima a traficului... etc. plus taxe la buget nu in conturile pestilor ?
  0
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.