Declarații la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu: „Războiul s-a întors în Europa”

Declarații la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu: „Războiul s-a întors în Europa”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Agresiunea militară declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental şi în mod dramatic securitatea europeană, iar comunitatea internaţională a răspuns "unitar şi rapid", a afirmat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a susţinut o declaraţie, alături de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul francez al Apărării, Florence Parly, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

"Agresiunea militară declanşată de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei afectează fundamental şi în mod dramatic securitatea europeană, cea transatlantică şi cea globală. Comunitatea internaţională a răspuns unitar şi rapid. Au fost luate măsuri substanţiale pe de o parte pentru ajutorarea Ucrainei, greu încercate de această agresiune extrem de brutală, în care şi-au pierdut viaţa şi au fost răniţi şi foarte mulţi civili. Pe de altă parte, au fost o serie de pachete de sancţiuni foarte dure şi extinse la adresa Rusiei şi a Belarusului", a spus şeful statului. Klaus Iohannis a adăugat că, în contextul acestei crize, România s-a mobilizat în mod exemplar.

3.000 de americani s-au oferit voluntari să lupte pentru Ucraina. Detalii

Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a readus războiul în Europa, a declarat, la rândul său, ministrul francez al Apărării, Florence Parly, la Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu. "De pe 24 februarie, o propoziţie este pe buzele tuturor: războiul s-a întors în Europa. Acum câteva săptămâni, mulţi dintre noi nu îşi imaginau că aşa ceva se poate întâmpla. Azi, războiul este o realitate în Ucraina, la porţile României şi la porţile Europei, la porţile Europei noastre", a arătat aceasta.

Pe 1 martie, alţi 235 de militari francezi şi mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduşi de colonelul Vincent Minguet, au sosit în Baza 57 Aeriană, alăturându-se celor 40 de militari deja ajunşi în România. În total, 500 de militari francezi şi 300 de belgieni, parte a componentei terestre a Forţei de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea Flancului estic al Alianţei.

Înaintea declaraţiilor, a fost ţinut un moment de reculegere în memoria celor opt militari români care au murit pe 2 martie, în două incidente aviatice.

Peste 1,5 milioane de oameni au fugit din Ucraina, cea mai rapidă creştere a unei crize a refugiaţilor în Europa de după Al Doilea Război Mondial. Detalii

 

Citit 2174 ori Ultima modificare Duminică, 06 Martie 2022 23:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.