Benzinării din Galați și Cluj, somate de ANPC să revină la prețurile anterioare. MOL, amendată cu 100.000 de lei

Benzinării din Galați și Cluj, somate de ANPC să revină la prețurile anterioare. MOL, amendată cu 100.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

ANPC a controlat peste 70 de stații de carburanți în țară, fiind aplicate amenzi de 370.000 de lei, dintre care cea mai mare, de 100.000 de lei, a fost aplicată chiar la sediul central al unui furnizor de carburanți, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

El nu precizat numele operatorului, însă a precizat că are 215 stații, ceea ce corespunde MOL, comentează HotNews.ro.

Amendă a primit și stația de la Beiuș, care afișa miercuri un preț de 11 lei la litrul de benzină. Stația de la Beiuș, devenită deja celebră în România prin nivelul extrem de ridicat și nejustificat al prețului practicat, a fost amendată cu 35.000 de lei, de asemenea fiind semnată și în acest caz o decizie ANPC privind încetarea practicilor incorecte și revenirea la prețul anterior, a spus Cărbunaru.

Un șofer a pierdut o tonă de motorină pe când ieșea din peco. Detalii

Acesta a spus că în multe dintre situațiile verificate de ANPC s-a constatat că stocuri preexistente care aveau o anumită valoare la vânzare au fost comercializate la prețuri mai mari.

„Există încă 4 decizii de încetare a practicilor comerciale incorecte emise pentru alți operatori economici din Cluj și din Galați. Ordinul implică revenirea la prețurile anterioare, inspectorii ANPC considerând că nu există temei pentru majorarea de preț practicate de operatorii economici în ultimele 2 zile”, a declarat Dan Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a mai precizat că și ANAF și Consiliul Concurenței au început verificări, iar rezultatele urmează să fie anunțate public pe măsură ce se finalizează controalele de fond.

Cozi imense la benzinăriile din Galați. Ministrul Energiei anunță controale în toată țara, la cei care au majorat nejustificat prețul. Detalii

Citit 11240 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 21:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.