Familie ruptă în două de război: „Nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul mamei!”
Foto: Marian Calestru

Familie ruptă în două de război: „Nu vreau să mă gândesc ce este în sufletul mamei!”
Fotografie folosită cu titlu ilustrativ
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

"Nu vreau să mă gândesc la ziua de mâine" - acestea au fost cuvintele pe care mi le-a spus Igor, un băiat de 20 de ani, originar din orașul Odesa.

La vârsta de 15 ani, Igor a suferit un accident rutier, în urma căruia i-a fost amputat un picior. Din acest motiv întemeiat, nu a putut rămâne în țara sa, să-și apere patria alături de tatăl, Gheorghe, și fratele, Iurie. A fugit din propria casă și din propria țară împreună cu mama sa, Natalia, și sora, Anastasia, o fetiță de șapte ani, care încă nu conștientizează ce se întâmplă și de ce a fost nevoită să lase camera sa plină de păpuși.

"Mă simt atât de neputincios în fața acestui război. E o adevărată urgie ce se întâmplă în Ucraina. Nici nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în inima mamei mele, și-a rupt familia în două’", spune Igor, cu lacrimi în ochi.

Natalia zice că nu auzise niciodată de Galați înainte, dar acum va ține minte toată viața bunătatea poporului român, care i-a primit familia cu brațele deschise, oferindu-i cazare, mâncare, afecțiune și compasiune. Galațiul nu este destinația lor finală, se pregătesc să plece în Ungaria, la fratele ei vitreg. Mulțumește Domnului în fiecare seară că are un loc de refugiu, spune că are foarte mulți prieteni care pur și simplu nu au unde fugi.

Igor mărturisește că îi este frică pentru viața tatălui și fratelui său. Chiar dacă în fiecare zi comunică pe rețelele de socializare, cel mai mare coșmar al său e ca într-o zi ei să nu mai răspundă la telefon. "Trebuie să fiu tare, sunt obligat să fiu tare. Tata mi-a încredințat mama și sora, voi avea grijă de ele, chiar dacă voi fi nevoit să îmi pun propria viață sub semnul întrebării".

Citit 1933 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Martie 2022 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.