Colocviile constructorilor de nave revin acasă

Colocviile constructorilor de nave revin acasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cea de-a 89-a ediție a Colocviilor constructorilor de nave va fi organizată, vineri, 18 martie, în parteneriat cu Facultatea de Arhitectură Navală a Universității "Dunărea de Jos" din Galați. Este o revenire simbolică a constructorilor de nave "acasă", în locul unde şi-au început carierele în industria navală, revenire ce omagiază aniversarea a 74 de ani de învățământ superior în orașul de la Dunăre.

Ediția 89 a Colocviilor se desfășoară vineri, de la ora 11,00, în sala D01 din corpul D al Facultății de Inginerie, vizavi de Catedrală. Navaliștii și studenții vor avea, astfel, ocazia unui dialog despre viitorul construcțiilor navale și al tehnologiilor specifice în următorii 30 de ani. Baza discuțiilor va fi oferită de un material prezentat de dr. ing. Jean Sever Popovici (coordonator al Colocviilor navaliștilor) și realizat pe baza articolului publicat de economistul Martin Stopford, președinte al Clarkson Research (parte a Grupului Clarkson, lider mondial în servicii de brokeraj și servicii integrate pentru shipping și comerț maritim internațional), și intitulat "Scenarii ale evoluției comerțului maritim și a construcțiilor de nave în perioada 2020-2050. Coronavirus, schimbări climatice și transport maritim inteligent".

Lista invitaților îi include, printre alții, pe rectorul Lucian Georgescu, președintele Senatului, Cătălin Fetecău, decanul Facultății de Arhitectură Navală, Gabriel Popescu, vicepreședintele ANCONAV, Gelu Stan, reprezentanți ai Bureau Veritas, MEGA Engineering și ai șantierelor navale Damen Galați, Vard Brăila și Tulcea. Pe listă mai sunt oficialități locale, dar și un cadru didactic al universității din Odesa.

Citit 764 ori Ultima modificare Joi, 17 Martie 2022 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.