Taxiurile cu folii pe geamuri nu mai trec de RAR

Taxiurile cu folii pe geamuri nu mai trec de RAR
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Foliile sau tratamentele chimice aplicate pe geamurile taxiurilor vor fi motive suficiente pentru ca acestea să fie respinse la inspecția RAR în vederea emiterii certificatului de agreare. Deținătorii de astfel de mașini riscă sancțiuni și dacă sunt opriți în trafic de poliție, dar și dacă se prezintă pentru o inspecție de rutină. Obturarea câmpului vizual este interzisă, conform Legii 66/2022, chiar dacă elementele menite să asigure discreția sunt certificate.

Foliile închise la culoare, vopselurile menite să estompeze vizibilitatea sau alte tratamente cu acest rezultat aplicate pe geamurile mașinilor care se vor a fi puse în circulație în regim de taxi sunt interzise conform noilor prevederi legale și prezența acestora va avea un rezultat categoric, anunță oficialii din cadrul Registrului Auto Român: nu se va emite certificatul de agreare. De inspecția tehnică vor trece totuși acei taximetriști ale căror mașini au geamurile de pe spate și luneta cu un grad de transparență mai redus, însă doar dacă acestea au fost omologate ca atare de fabricant.

"Ca sa fiți siguri că geamurile mai închise la culoare ale taxiului, menționate mai sus, sunt în regulă și nu vor face obiectul respingerii mașinii la inspecția RAR, asigurați-vă că au imprimate din fabricație caracteristicile V43R, marcajul ștanțat care atestă că geamul este conform", explică Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al Registrului Auto Român.

În caz contrar, RAR sancționează orice abatere în privința vizibilității. Sancțiunile pot fi aplicate dacă mașina este trasă pe dreapta de poliție, la un control în trafic, sau la sediile RAR, cu prilejul oricărei verificări.

Citit 1609 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.