Tren electric nou-nouț, pe ruta București - Galați

Tren electric nou-nouț, pe ruta București - Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

București Nord - Galați este una dintre rutele pe care vor circula cele 20 de trenuri interregionale electrice de lung parcurs "Coradia Stream", care vor fi furnizate de compania Alstom, pe baza contractului semnat, vineri, cu Autoritatea pentru Reformă Feroviară din România (ARF). Fiecare tren va avea șase vagoane, va putea atinge 160 km/h (bineînțeles, acolo unde infrastructura CFR permite acest lucru) și va avea 351 de locuri. Vestea mai puțin bună este că mai avem de așteptat circa doi ani până la materializarea acestui contract.

Contractul semnat de ​Alstom și ARF este pentru 20 de rame electrice și mentenanță asigurată pentru 15 ani. Prin act adițional, contractul poate fi suplimentat până la 37 de rame și cu durata mentenanței dublată, cu o valoare totală de circa 748 milioane de euro. Livrarea primei rame se va face la finalul anului 2023, pachetul complet urmând a fi livrat până la finalul anului 2024.

Rutele deservite de noile trenuri electrice interregionale sunt cele care leagă Capitala de Arad, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Suceava, Craiova, Târgu Jiu, Galați și Constanța.

Ramele electrice sunt compuse din șase vagoane (două vagoane de capăt cu cabine de conducere și patru vagoane intermediare) și asigură 351 de locuri pe scaune. Ele dispun de o zonă de bar/bistro, o zonă pentru călători cu dizabilități, cu două amplasamente conform standardelor în vigoare, dar și o zonă destinată distribuirii automate de bilete și aparate de compostat. De asemenea, vagoanele au sisteme de climatizare și conexiune wi-fi.

Citit 4490 ori Ultima modificare Luni, 28 Martie 2022 12:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.