Descoperirea ineditului prin imagine. Voluntarii de la „Paul Dimo”, viitori profesioniști media

Descoperirea ineditului prin imagine. Voluntarii de la „Paul Dimo”, viitori profesioniști media
Foto: Maria Stanciu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Sunt douăzeci și cinci de toți. Sunt tineri, frumoși, curajoși și dornici să descopere lumea, viața cu tot ce ne înconjoară. Sunt liceenii din clasa a X-a "Media" a Liceului Tehnologic "Paul Dimo" din Galați și toți îi datorează frumoasa întâlnire cu arta fotografiei mentorului lor, profesoara Alexandra Moza. Sunt constituiți în grupul "Media Tim".

Pe lângă băncile liceului unde învață, toți au în comun un deziderat: să descopere ineditul prin imagine și să-l înveșnicească... S-au întâlnit - din dorința lor sau din întâmplare - la clasa "Media" a amintitului liceu. Alexandra Moza îi învață să devină viitori fotoreporteri, operatori de radio sau televiziune, editori de imagine și alte profesii care cochetează cu activitatea jurnalistică, arta cinematografică și/sau cea de relații publice.

În clasa a IX-a, au descifrat bazele fotografiei și, clasă vocațională fiind, după ora de teorie, musai, urmează practica... "Doamna Moza nu concepe teorie fără practică. Așa că, după orele de clasă, mergem pe teren, să luăm contact cu realitatea", ne-au spus ei la unison.

"Când m-am înscris la liceu, nu a fost prima mea opțiune acest domeniu, dar arta fotografiei și a editării imaginii a devenit o pasiune. Tot ce se întâmplă la liceu este dinamic, este viață", ne-a spus şi Marina Alexandru. "Îmbinăm utilul cu plăcutul. Am învățat în clasa a IX-a arta fotografiei, dar pe mine mă atrage partea de editare. Este fantastic să înveți să îmbini imagini mișcate, să pui sunete care să fie în armonie cu cuvântul și imaginea", ne-a povestit tânărul Mario Dima.

În ultimul timp, voluntarii de la "Media Tim" au primit solicitări să facă fotografii la diverse activități ale colegilor de la liceele gălățene. Au imortalizat multe momente și de la Festivalul "EcoFest", iar acum așteaptă cu emoție participarea la Festivalul-concurs de book-trailere pentru elevi "Boovie", de la Focșani, din perioada 15-17 iulie.

Noi i-am întâlnit în misiune, la Colegiului Național "Vasile Alecsandri" din Galați, sub privirea bardului călăuzitor, gazda "EcoFest"... "Primii doi ani de liceu ne-au schimbat optica față de mediul înconjurător, față de viață. Ne-au făcut mai responsabili și cu mai mult respect față de tot ce ne înconjoară", iar "vinovată" de această schimbare în bine este doamna profesoară Alexandra Moza", ne-a spus unul dintre tineri.

Ce drum vor alege? Unii se văd, peste ani, fotoreporteri, alții editori, alții doresc să exploreze domeniul artei cinematografice, ca viitori scenariști sau regizori. Noi le dorim succes și multă inspirație în tot ceea ce fac!

Citit 2134 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 11:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.