Care este părerea șoferilor gălăţeni despre mașinile electrice

Care este părerea șoferilor gălăţeni despre mașinile electrice
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În Galați, numărul de conducători auto care au ales să treacă pe mașini electrice este în continuă creștere. Mașinile electrice sunt însă printre cele mai controversate subiecte, atunci când vine vorba de achiziția unui vehicul nou. Mulți susţin că nu sunt rentabile, că au o autonomie foarte mică și că trebuie să stai câte 20-30 de minute la o stație de încărcare pentru a-i face plinul. Alţi șoferi consideră că mașinile electrice sunt mult mai bune decât cel pe carburant, întrucât nu plătești impozit la stat şi sunt mult mai fiabile decât o mașină normală, deoarece au doar câteva sute de piese față de cel câteva mii ale unei mașini pe carburant.

Cum părerile sunt împărțite, subiectul va genera un "război continuu" între posesorii de mașini electrice și cei care au mașini pe carburant.

Iată părerea câtorva gălăţeni despre mașinile electrice:

Iulian, 33 de ani, șofer: "Mi s-a schimbat viața radical din momentul în care am cumpărat mașină electrică. Este silențioasă, nu poluează, nu mai plătesc impozite, nu mai am treabă pe la mecanici și chiar dacă are o autonomie de numai 300 de km eu sunt mulțumit de ea. Recomand cu încredere o mașină electrică."

Adrian, 49 de ani, șofer: "Nici nu vreau să mă gândesc cum ar fi să conduc o mașină electrică. Efectiv nu auzi motorul, mașina te conduce pe tine, nu tu pe ea, plus că are o autonomie de trotinetă electrică."

Iulian, 21 de ani, student: "Personal, chiar mă încântă ideea de a achiziționa o mașină electrică. Sunt scumpe, dar merită, banii pe care îi dai în service-uri și pe carburant ar acoperi leasingul mașinii."

Silviu, 18 ani, elev: "Sunt foarte mulțumit de mașina mea, fix după ce am luat carnetul, primul gând a fost să îmi iau o mașină electrică. Este ceva diferit, efectiv te simți de parcă conduci un avion, sunt foarte silențioase. Şi cel mai important este că nu plătești dări la stat."

Cristi, 26 de ani, angajat: "Eu sunt mulțumit de stațiile de încărcare din Galați, sunt foarte rapide și eficiente. Cei care spun că mașinile electrice sunt niște jucării trebuie să mai scoată capul din peșteră."

Citit 1329 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 11:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.