Nemulțumiri în agențiile imobiliare și în sălile de jocuri

Nemulțumiri în agențiile imobiliare și în sălile de jocuri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

De la 1 ianuarie 2023, Codul fiscal va suferi modificări importante, printre care creşterea TVA de la 5% la 19% pentru achiziționarea unui imobil cu o valoare de peste 90.000 de euro și creșterea la 40% a impozitului pentru câștigurile la pariuri sportive şi jocurile de noroc.

Primii afectați de aceste modificări vor fi patronii sălilor de jocuri și proprietarii agențiilor imobiliare. Am vrut să aflăm opinia celor ce dețin astfel de firme referitoare la creşterea impozitării.

Proprietar agenţie imobiliară: "Măsura se va simți în preț, dar și în numărul de tranzacții. Clar ne va afecta, pentru că oamenii nu vor mai dori să cumpere după ce vor afla că va trebui să plătească 20.000 de euro în plus."

Client agenţie imobiliară: "Ar fi foarte mulți bani de adăugat, dacă se vor face aceste schimbări. Nu pot spune că este o sumă mică, deoarece putem ajunge să plătim mai mult de 15.000 de euro în plus pentru a achiziționa o nouă locuință."

Angajată sală de jocuri: "Nu pot fi de acord cu o astfel de hotărâre. Foarte mulți clienți se vor orienta pe alte platforme, probabil din străinătate, deoarece nu vor fi impozitați aşa de mult. Să fim serioşi, cei împătimiţi nu vor renunța la jocuri şi la pariuri. Pe lângă asta, foarte mulți angajați vor fi dați afară, pentru că nu li se va mai putea asigura salariul."

Citit 1667 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.