Magnus Carlsen, apariție la WSOP 2022

Magnus Carlsen, apariție la WSOP 2022
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Legenda șahului mondial, norvegianul Magnus Carlsen, a avut o apariție inedită la World Series of Poker 2022, eveniment ce a avut loc în Las Vegas.

Cunoscutul șahist a luat parte la Main Event, însă a fost eliminat încă din prima zi, nereușind să avanseze prea mult. A fost prima apariție a lui Carlsen la un eveniment din cadrul WSOP, dar el a mai jucat poker în trecut.

De altfel, în luna aprilie a luat parte la un turneu organizat în Norvegia, unde a avut un parcurs mult mai bun. Șahistul a terminat pe locul 25 și a încasat un premiu de 5.681 de dolari.

Magnus Carlsen a profitat din plin de vizita în SUA și s-a întâlnit și cu președintele echipei de baschet Philadelphia 76ers, care a glumit cu el și l-a prezentat ca fiind viitorul scouter al echipei.

În paralel, Carlsen trebuie să ia o decizie și în privința viitorului său în șah, deoarece, potrivit informațiilor din presa internațională, nu este încă decis dacă își va apăra sau nu titlul mondial, pe care îl deține încă din 2013. În 2021, Carlsen nu a avut nicio problemă în ultima finală, reușind să treacă fără emoții de Ian Nepomniachtchi. Pentru apărarea titlului, el a încasat un cec în valoare de 1.25 milioane de dolari. În comparație, premiul încasat de câștigătorul evenimentului de poker la care a luat parte în luna iulie a fost de 8 milioane de dolari.

Magnus Carlsen nu e singura vedetă care a luat parte la WSOP

Legendarul șahist nu este singurul om cunoscut la nivel mondial care a luat parte la WSOP, eveniment considerat numărul 1 printre pasionații de poker. De-a lungul anilor, actori celebri și sportivi și-au încercat și ei norocul.

Iată câțiva dintre cei mai cunoscuți:

Matt Damon - Actorul a descoperit pasiunea pentru jocul de poker în timp ce filma pentru Rounders, un film excelent apărut în anul 1998. După ce a aflat mai multe despre acest joc, Damon a devenit un mare pasionat de poker, astfel că s-a înscris la ediția WSOP din acel an. De asemenea, a revenit la WSOP în 2009, la un eveniment caritabil pentru ajutorarea oamenilor nevoiași din Africa. Pe lângă participările la WSOP, Matt Damon a mai luat parte și la alte turnee live, dar și la partide între prieteni și actori de la Hollywood.

Edward Norton - Colegul de platou al lui Matt Damon din Rounders a îndrăgit și el jocul de poker destul de rapid. Acest lucru l-a determinat să se înscrie la WSOP 1998, însă, la fel ca Matt Damon, a părăsit competiția destul de rapid. În orice caz, Norton și Damon fac două roluri legendare în Rounders, unul dintre filmele apreciate de fanii jocurilor de noroc.

Ben Affleck - Bunul prieten al lui Matt Damon împărtășește din plin pasiunea pentru poker. Dar acesta nu este singurul joc de noroc pe care îl îndrăgește, deoarece preferă să joace și blackjack și la ruletă. Ben Affleck a avut numeroase participări la WSOP, dar și în World Poker Tour și la alte turnee. De altfel, în 2004 a obținut un cec în valoare de 356.400 de dolari după ce a terminat pe primul loc la California Poker State Championship. Dincolo de participările oficiale, Ben Affleck a jucat alături de alți actori de la Hollywood.

Jennifer Tilly - Actrița este un caz aparte, asta deoarece de la o simplă pasiune a ajuns să aibă o adevărată carieră în poker. Este o jucătoare foarte bună, astfel că a câștigat inclusiv o brățară WSOP. În 2005, ea s-a impus la evenimentul WSOP Ladies No-Limit Hold-em, reușind să câștige peste 150 de milioane de dolari. De atunci, premiile sale de la turneele live sunt de aproximativ 1 milion de dolari. Pe lângă pasiunea pentru poker, Jennifer Tilly are și o relație cu unul dintre cei mai cunoscuți jucători din lume, Phil Laak. În paralel, ea continuă să joace în diverse seriale.

Tobey Maguire - Actorul cunoscut pentru filmele din seria Spiderman și nu numai este un mare pasionat de poker, iar la WSOP 2007 a luat parte la Main Event. Dintre toate celebritățile, se spune că Maguire se descurcă excelent și că ar fi putut avea oricând o carieră și în acest joc. Iubește adrenalina și a participat constant la partide de poker alături de prieteni și oameni de afaceri.

Telly Savalas - A rămas faimos pentru rolul de Kojak, pentru care a câștigat un premiu Emmy și două Globuri de Aur. Totuși, el a cochetat adesea și cu pokerul, motiv pentru care a participat la trei ediții, în 1985, 1987 și 1992. Rezultatele sale nu au fost însă notabile.

(P)

Citit 2278 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2022 13:00