Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem? (VIDEO)

Pandemia din pandemie. COVID-19 ne-a afectat psihic. Ce facem? (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Suntem în iulie, 2022. Într-o luni dimineața, Comisarul european pentru Sănătate lansează un apel către cele 27 de state membre. Le solicită să folosească vara pentru a se pregăti de un nou val de infecţii cu CoViD-19 în cursul toamnei şi al iernii. Populația nu mai vrea să audă de mască, izolare, carantină.

În România se înregistrează cam 5.000 de cazuri de CoViD-19 pe zi. Pe 24 iulie au murit cinci oameni de această boală. Aerul pare greu de respirat. Crizele încep să se suprapună. De peste 150 de zile este război în Ucraina. În Europa au început restricțiile la consumul energiei, a crescut inflația, populația se teme de criza economică.

„Când am intrat în căminul pentru vârstnici „Casa Teodora”, eram primul străin care-i trecea pragul după un an de izolare totală. Căminul fusese scena unei drame. Nu mai puțin de 110 interni ai săi s-au îmbolnăvit de CoViD-19, inclusiv medicul care conducea spitalul. Unsprezece dintre ei au murit. Ceilalți au trecut prin clipe de coșmar, iar revenirea la viață n-a fost deloc ușoară. Mai slăbiți fizic, mai speriați de moarte și mai afectați de singurătate, descopereau că nu puteau să evadeze singuri din acel coșmar. Au apelat atunci la o echipă de psihologi de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.”

CITIȚI AICI articolul complet și urmăriți dezbaterea VIDEO despre efectele pandemiei asupra psihicului cu Alexandru Stermin, biolog, explorator, psihoterapeut; Liana Don, medic psihiatru, psihoterapeut; Marius Ungureanu, expert în politici de sănătate publică.

Citit 906 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.