Târgul de toamnă, la o nouă ediție

Târgul de toamnă, la o nouă ediție
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

TÂRGUL DE TOAMNĂ, EDIŢIA A XXI –A, GALAŢI 2022,  un festival gastronomic, cultural şi tradiţional românesc, se va desfăşura în perioada 23 – 25 septembrie, în Piaţa Centrală din Municipiul Galaţi.

Evenimentul dedicat gastronomiei şi zonei de show-uri culinare live rezultate în urma perioadei de recoltare româneşti, este organizat de către Administrația Piețelor Agroalimentare Galați, cu obiectivul de a fascina publicul larg, pasionat de gastronomie şi atmosferă de festival şi de a evidenția  tradiţiile din gospodăriile tradiţionale romaneşti.

O promisiune a unei experiențe inedite pentru cei care iubesc să mănânce și să învețe din artele gătitului, farfurii spectaculoase, provocări culinare, invitaţi speciali, demonstraţii culinare live, concerte cu muzică folclorică din toate regiunile țării, toate spre deliciul gălăţenilor şi nu numai.

Evenimentul va aduce un suflu nou şi va stârni spiritul creativ, artistic şi inovator, prin aducerea în acelaşi cadru a tradiţiilor, recoltelor, a producătorilor şi a agricultorilor români. #TÂRGUL DE TOAMNA, EDIŢIA A XXI –A, GALAŢI 2022  va promova gastronomia, prin prezentarea tradiţiilor din agricultură romanescă, dezvoltarea unui eveniment cultural şi de divertisment, un cumul de forţe din agricultură, din portul şi folclorul tradiţional.

Ridicăm roadele pământului la rang de artă şi le prezentăm într-un festival excepţional, aducem cultura, agricultura şi gusturile nenumărate rezultate din preparatele pe care ni le oferă varietatea de #legume şi #fructe ale toamnei şi le prezentăm în stradă, într-un cadru definitoriu pentru Municipiul Galaţi, #Piaţa Centrală, alături de invitaţi de renume: CHEF GHEORG (GEORGE VITAN) ŞI SOMELIER DĂNUȚ ȘENDREA.

Festivalul va oferi celor prezenţi o experienţă culinară de neuitat, un show tradiţional de excepţie, cu defilări, divertisment, parade cu decoruri de toamnă, workshop-uri pe teme culinare, precum şi ateliere de creaţie pentru copii, face-painting, ateliere de gătit pentru copii şi adulţi. Pentru că este un festival dedicat toamnei şi roadelor toamnei, al culturi gastronomice şi al artei gustului, organizatorii vor pregăti show-uri live de cooking, workshop-uri pe teme culinare, degustări de vinuri şi o scenă cu muzică live. Timp de trei zile, festivalul #TÂRGUL DE TOAMNA GALAŢI va găzdui demonstraţii culinare inedite, recorduri absolute cu preparate tradiţionale de toamnă româneşti, expoziţii veritabile de legume şi fructe ale toamnei, o paradă impresionantă în culoare şi gust.

Program eveniment:

SHOW-URI CULINARE:

·         Simfonia plăcintelor de toamnă – sortimente inedite de plăcinte

·         CEA MAI GUSTOASĂ PLĂCINTĂ DE DOVLEAC

·         CEL MAI MARE CEAUN CU ZACUSCĂ

·         MAI AROMAT GEM DE PRUNE

·         ATELIERE PENTRU COPII, DECORURI DE TOAMNĂ

VINERI, 23.09.2022

Program muzică de petrecere şi folclor cu taraf zonal.

Ovidiu Homorodean – Ardeal

Oana Tomoiaga – Maramureş

SÂMBĂTĂ. 24.09.2022

Program muzică de petrecere și folclor cu Taraf zonal.

Grigore Gherman – Moldova

Lavinia Furtună – Oltenia

DUMINICĂ, 25.09.2022

Program muzică de petrecere și folclor cu Taraf zonal.

Liliana Geapană – Dobrogea

Nicu Paleru

 

Show-urile gastronomice și programul zilnic încep de la orele 10.00, și se termină seara târziu.

Accesul este gratuit pentru toți cei ce doresc să petreacă câteva zile de relaxare și divertisment, rețeta perfectă pentru un weekend reușit!

(P)

Citit 6986 ori Ultima modificare Luni, 19 Septembrie 2022 19:45