Concert cu muzică de cameră și opera ”Tosca”

Concert cu muzică de cameră și opera ”Tosca”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A XVIII-a ediție a Festivalului Internațional ”Leonard” se încheie, în acest weekend, cu două reprezentații care nu trebuie ratate. Pe 19 noiembrie, de la ora 18,30, publicul va putea asculta un concert de muzică de cameră susținut de Simfoart Quartet. Duminică, de la aceeași oră, este programată opera ”Tosca”, de Giacomo Puccini.

Sâmbătă, Simfoart Quartet va prezenta publicului meloman două lucrări de o complexitate interpretativă ridicată, din repertoriul compozitorilor Franz Schubert și Antonín Dvořák. Acest ansamblu cameral s-a format la sfârșitul anului 2021, din patru instrumentiști ai orchestrei simfonice a Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați, din dorința de a promova muzica de cameră în Galați. Membrii cvartetului sunt: Evelina Mehedinți (vioara I), Luiza Maria Dobrea (vioara a II-a), Mircea-Viorel Vicleanu (violă) și Ștefan Daniel Mehedinți (violoncel).

”În cea de-a doua parte a serii, soliștii teatrului nostru, soprana Ana Băcanu, tenorul Valentin Vasopol și baritonul Alin Munteanu, acompaniați cu măiestrie de pianista Tatiana Zaharova-Ionașcu, vor da viață unor lucrări din creația marilor compozitori universali, dar și români, într-un recital cameral de excepție”, se arată într-un comunicat de presă al teatrului.

Festivalul ”Leonard” se încheie duminică, 20 noiembrie, cu una dintre capodoperele verismului – opera ”Tosca”, de Giacomo Puccini. ”Alături de soliștii, orchestra și corul teatrului, avem onoarea de a avea pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă muzicieni de renume. Invitat de onoare al acestei ediții a Festivalului Internațional ”Leonard”, maestru Victor Dumănescu va fi la pupitrul dirijoral al operei «Tosca»”, spun organizatorii.

Originară din Republica Moldova, soprana Nadia Cerchez va fi și ea prezentă, duminică, la Galați. Nadia Cerchez a urmat studiile în România, la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A debutat pe scene importante din țară și din străinătate, realizând interpretări remarcabile, care i-au adus titulatura de Soprana anului și Premiul Dömötör (2015).

Tenorul Adrian Dumitru este solist al Operei Naționale din București, unde, de-a lungul timpului, a interpretat numeroase roluri de mare dificultate. A susținut, atât în țară, cât și în străinătate, numeroase concerte, recitaluri și spectacole de operă, obținând un număr impresionant de premii.

Baritonul Lucian Petrean este, de asemenea, solist al Operei Naționale din București. A interpretat roluri pe marile scene ale țării noastre, dar și-a etalat talentul și pe scenele internaționale, primind numeroase aprecieri. 

Citit 5610 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 14:16

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.