Idee de binging pe streaming, în sezonul rece: cele 12 sezoane ale serialului Doi bărbați și jumătate

Idee de binging pe streaming, în sezonul rece: cele 12 sezoane ale serialului Doi bărbați și jumătate
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unele seriale de televiziune ceva mai vechi, dar de mare succes, pot fi (re)descoperite pe platformele de streaming. Un bun exemplu este serialul Doi bărbaţi şi jumătate (Two And A Half Men - titlul original în limba engleză), un sitcom american cu 12 sezoane, lansate în perioada 2003 - 2015. Mulți români cunosc acest serial de pe postul de televiziune Comedy Central, care a difuzat în ultimii ani episoase din această serie.

Mai nou, toate cele 12 sezoane sunt disponibile pe platforma de streaming HBO Max, deci vizionarea poate fi o idee bună pentru cei dornici de binging (practica de a viziona un anumit conținut de divertisment pentru o perioadă prelungită de timp, deci episod după episod, foarte multe ore).

Sitcom de succes, cu audiențe de top la televiziune

Un sitcom clasic ușor de urmărit, serialul Doi bărbaţi şi jumătate se centrează asupra unui lui Charlie, al cărui stil de viață nonconformist este afectat în momentul în care fratele său, Alan, se mută la el cu băiatul său, Jake. Din burlac fără griji, Charlie devine frate și unchi, cu anumite responsabilități. Umorul de situație și cel constituit prin creionarea personajelor a atras publicul global spre acest sitcom, audiențele de top făcându-i pe producători să continue sezon după sezon.

La fel ca în cazul celor mai multor astfel de seriale, episoadele sunt scurte și au legătură foarte puțină între ele. Fiecare episod are intriga sa, însă, în plan secund, decurge acțiunea care implică personajele recurente pe termen mai lung, un fir narativ care te atrage să urmarești permanent desfășurarea momentelor.

Charlie, pasionat de jocuri de noroc și orice forme de distracție

Personajul central din primele sezoane, Charlie Harper (interpretat de actorul Charlie Sheen), are un loc de muncă flexibil, dar foarte bine plătit (compune melodii pentru reclame TV și radio), ceea ce îi permite un stil de viață centrat pe distracție, fără griji cu privire la cheltuirea banilor. Este pasionat de jocuri de noroc de orice fel, de la pariuri sportive, la jocuri de poker cu prietenii și desigur jocuri la cazino chiar în Las Vegas (nu foarte departe de locația sa, în Malibu).

Vedem așadar o perioadă în care jocurile de noroc nu erau încă atinse de era digitală. După cum se știe, astăzi chiar și în România există posibilitatea de distracție la astfel de jocuri oriunde și oricând, pe dispozitive conectate la internet. De la ruletă și blackjack la poker sau sloturi online precum Shining Crown sau Burning Hot, totul este simplu de accesat la NetBet Cazino. Desigur, rămân și variantele clasice, offline, fiecare mediu având farmecul său.

Schimbare inedită a unui actor principal

În urma unor neînțelegeri cu actorul Charlie Sheen, producătorii l-au concediat pe acesta în anul 2011. Cu doar un an în urmă, actorul semnase un contract pentru două noi sezoane, obținând chiar și o mărire a onorariului său. Potrivit presei americane, ar fi ajuns să câștige 27,5 milioane de dolari anual din interpretarea rolului burlacului afemeiat Charlie Harper.

Filmările au continuat însă pentru următoarele sezoane cu un alt personaj principal implicat în scenariu - Walden Schmidt, rol jucat de un alt actor celebru, Ashton Kutcher. Schimbarea s-a produs începând cu sezonul numărul 9, celelalte personaje continunând apariția în serial.

Pe lângă actorii Charlie Sheen și Ashton Kutcher, alte roluri importante în serialul Doi bărbați și jumătate sunt jucate de Jon Cryer, Angus T. Jones, Conchata Ferrell, Holland Taylor, Marin Hinkle, Jennifer Bini Taylor, Melanie Lynskey și April Bowlby.

(P)

Citit 1430 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2022 11:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.