UPDATE: Accident grav din cauza unui șofer drogat și a carosabilului alunecos. Trei persoane au fost rănite (VIDEO)
Foto: Foto si video: ISU Galați

UPDATE: Accident grav din cauza unui șofer drogat și a carosabilului alunecos. Trei persoane au fost rănite (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

UPDATE ora 14,55: Numărul persoanelor rănite în accidentul în lanț de la Tecuci a ajuns la trei, au anunțat autoritățile. În impactul care a antrenat trei vehicule, pe lângă minorul de doi ani și un tânăr de 20 de ani, pasageri în două dintre autoturismele implicate, a mai fost rănit și un bărbat de 33 de ani, șoferul uneia dintre mașini. Potrivit primelor investigații, cel vinovat de producerea coliziunii a fost un șofer de 19 ani, din Vaslui, care a făcut o depășire riscantă și a lovit autoutilitara pe care o depășea și un autoturism întâlnit pe contrasens. Tânărul era drogat cu canabis și cocaină, susțin polițiștii care l-au testat. 

”Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene care s-au deplasat la fața locului au stabilit că un tânăr, cu vârsta de 19 ani, din comuna Tutova, județul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe drumul mai sus menționat, având direcția de deplasare dinspre municipiul Bârlad către municipiul Focșani, la efectuarea unei manevre de depășire a unei autoutilitare, condusă de un bărbat de 45 de ani, din comuna Ghidigeni, județul Galați, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus regulamentar de un alt bărbat, cu vârsta de 33 de ani, din comuna Negrilești, județul Galați. Totodată, în acest impact a fost implicată și autoutilitara.

Conducătorii auto dețin permise de conducere valabile, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ în toate cele trei cazuri, însă, la testarea cu aparatul tip Drugtest Drager a tânărului de 19 ani au rezultat valori pozitive la consumul de canabis și cocaină, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a anunțat în urmă cu puțin timp IPJ Galați. 


Evenimentul rutier a avut loc în urmă cu puțin timp, pe DN 24 D, la Tecuci. Trei vehicule, respectiv două autoturisme și o dubă, au intrat în coliziune pe fondul carosabilului alunecos din cauza precipitațiilor.

Potrivit primelor informații, în urma impactului au rezultat două victime, un copil de doi ani și un tânăr de 20 de ani fiind răniți. Primul are un traumatism la un picior, iar al doilea este rănit la cap. Ambii au fost transportați la spital. 

La fața locului au fost trimise o autospecială de stins incendii, echipajul SMURD tip B și un echipaj SAJ, a transmis ISU Galați. Traficul rutier în zonă este afectat, poliția fiind prezentă la fața locului pentru măsurători și stabilirea concretă a cauzelor coliziunii în lanț. 

 

 

 

 

Media

Citit 4668 ori Ultima modificare Duminică, 05 Februarie 2023 07:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.