Stare de alertă în județul Vrancea, decretată de premier

Stare de alertă în județul Vrancea, decretată de premier
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în regim de urgență Comitetul Național pentru Situații de Urgență, dispunând decretarea stării de alertă la nivelul județului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea, a transmis sâmbătă Guvernul, potrivit Hotnews.ro. 

Prin această măsură se pun în aplicare acțiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forțelor de intervenție, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenței structurilor cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate. 

Ce este starea de alertă

Starea de alerta este reglementată de Ordonanța de urgență 21 din 2004 şi se referă la punerea de îndată în aplicare a planurilor de acţiuni şi măsuri de prevenire, avertizare a populaţiei, limitare şi înlăturare a consecinţelor situaţiei de urgenţă care a provocat-o.

Starea de alertă (la nivel naţional ori pe teritoriul mai multor judeţe) se face prin ordin al ministrului de Interne, care se publică în Monitorul Oficial al României.

În funcţie de evoluţia situaţiei de urgenţă care a determinat declararea stării de alertă, durata sau aria acesteia se poate prelungi ori extinde sau restrânge, după caz. Pe timpul stării de alerta se pot dispune orice măsuri care sunt necesare pentru înlăturarea stării de forţă majoră. Măsurile trebuie să fie proporţionale cu situaţiile care le-au determinat şi se aplica cu respectarea condiţiilor şi limitelor prevăzute de lege, mai precizeaza sursa citată.

Citit 1409 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.