Jandarmii, instruiți să acorde primul ajutor

Jandarmii, instruiți să acorde primul ajutor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 250 de jandarmi gălățeni din structurile de ordine publică și pază vor urma cursuri de prim ajutor, pentru a putea interveni, la nevoie, în salvarea de vieți omenești. Timp de șase luni, militarii vor fi pregătiți de paramedicii SMURD Galați și vor urma atât cursuri de teorie, cât și de practică, în vederea formării deprinderilor pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de prim ajutor. Jandarmii vor fi învățați să acționeze atât fără ajutorul echipamentelor medicale, dar și folosind defibrilatoarele semiautomate care se găsesc în spații publice.

"Pregătirea personalului nostru se face în cazarma Jandarmeriei, iar timpul de instruire alocat unei serii este de două zile, cu o durată de opt ore pe zi. Pentru a se beneficia de cât mai multe informații, iar orele de pregătire practică să fie suficiente pentru a se învăța deprinderile acordării primului ajutor, seriile de pregătire sunt constituite din 16 jandarmi", a explicat cpt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galați.

La finalizarea cursului, jandarmii vor susține un test în fața instructorilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Galați, care vor aprecia dacă personalul evaluat a deprins noțiunile de acordare a primului ajutor.

Citit 955 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 14:28

1 comentariu

  • postat de Nu se uită 10 August, din păcate
    Joi, 16 Februarie 2023 11:47
    109.166.137.***
    Foarte bine, dar în 10 August 2018, tot acțiuni de prim ajutor au acordat, prin gaze lacrimogene, bulane în cap, bătaie la liber împotriva românilor ce demonstrau pașnic ?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.