Campania Digi24 “Avem același sânge” ajunge la Galați

Campania Digi24 “Avem același sânge” ajunge la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Peste 1.000 de persoane au donat până acum în cadrul campaniei “Avem același sânge”, în șapte județe

Digi24 continuă pe tot parcursul acestui an cel mai amplu și ambițios proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, prin care îi chemăm pe toți românii să salveze vieți printr-o simplă donare de sânge.

Campania “Avem același sânge ajunge vineri, 17 martie, în județul Galați, comuna Matca. Centrul mobil de donare va fi în sediul Primăriei Matca. Acțiunea de donare va fi posibilă cu ajutorul personalului medical de la Centrul de Transfuzie Galați.

Pe 17 aprilie 2023, campania “Avem același sânge va fi în două județe simultan:

  • În Galați, unde donarea de sânge va avea loc în comuna Matca, la sediul primăriei, între orele 8:00-15:00
  • În județul Ilfov, unde donarea va fi organizată la Complexul Sportiv de Natație Otopeni, între orele 00-15.00.

Alături de comunitatea din Galați vor fi jurnaliștii Digi24 Anca Orheian și Dana Costache, care vor transmite în direct evenimentul de donare.

Anca Orheian: Să donezi sânge poate fi un paradox. E un lucru mic si în același timp unul uriaș. Nu poți opri o boală din evoluție pentru cei dragi, dar te poți asigura că dacă, Doamne ferește, un om apropiat pățește ceva, ajutorul îi va veni imediat. Te poți asigura că sistemul sanitar nu sângerează, ci are sânge de dat. ca și tine.

Dana Costache: “Ca jurnalist am realizat nenumărate materiale despre sistemul de sănătate din România. Nu de puţine ori, am văzut medici care au anunțat pacientul sau apartinătorii că nu pot opera pentru că nu au deloc sânge. Şi atunci începe goana rudelor și a prietenilor pentru a găsi donatori care să-i salveze viața celui drag. Poți fi şi tu un astfel de erou, să salvezi viața unui fiu, a unei fiice, a unui bunic sau părinte. Mergi să donezi sânge! O jumătate de oră înseamnă pentru altcineva o viață întreagă!” 

(P)

Media

Galerie de imagini

Citit 774 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 17:13