Universitatea „Dunărea de Jos” și-a premiat colaboratorii din mediul de afaceri şi presă. „Viaţa liberă”, un partener de cursă lungă al educaţiei

Universitatea „Dunărea de Jos” și-a premiat colaboratorii din mediul de afaceri şi presă. „Viaţa liberă”, un partener de cursă lungă al educaţiei
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Cu ocazia celebrării celor 75 de ani de învățământ universitar la Galați, Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați și-a premiat colaboratorii și partenerii din mediul economic și presă, organizând, pe 22 martie, în Sala Senatului de la sediul central al instituției, o întâlnire de suflet.

Evenimentul a debutat cu un discurs susținut de rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, care a punctat importanța celor 75 de ani de învățământ universitar la Galați, cât și statutul, proaspăt căpătat, de membru cu drepturi depline în cadrul Consorțiului Universitaria, care reunește cele mai performante instituții de învățământ superior din țară. Trecând în revistă dificultățile mandatului său, pandemia, războiul din Ucraina, criza economică, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu s-a declarat însă mulțumit de ceea ce Universitatea a reuşit să facă în această perioadă, de la adăpostirea unui număr impresionant de refugiaţi ucraineni, nu mai puţin de 56.000 de zile/om, la creşterea anuală a bugetului instituţiei cu cel puţin câteva procente, anul trecut ajungând, aşa cum a precizat prorectorul prof. univ. dr. Nicoleta Bărbuţă-Mişu, responsabilă cu managementul financiar şi strategiile administrative, la 60 de milioane de euro, care, alături de prorectorul dr. Alexandru Nechifor, responsabil cu strategii şi relaţii instituţionale, l-a secondat pe rector în ceremonia de premiere.  

Atât rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, cât și prorectorii prezenţi le-au mulțumit partenerilor și colaboratorilor pentru susținerea acordată timp de ani de zile, răsplătindu-i cu premii, diplome și flori. Invitații, reprezentanți ai mediului economic și ai presei locale, s-au declarat mulțumiți de colaborarea cu universitatea, care rămâne cel mai important furnizor local de forță de muncă înalt calificată.

Premiile au ajuns la Șantierul Naval Damen Galați, DMT Marine Equipment, Rodbun Grup SA, Hiperdia SA, Synevo România, Asociația Umanitară Gloria Education, Grande Gloria Production SA, IV Future SRL, Dicor Land SRL, Apan SRL, Nenos Software, Centrico Selir, Thecon SRL, DataMondial, Etv Galați Brăila, Reperul TV Galați Brăila, Adevărul Galați, Ziarul de Antreprenoriat și, nu în ultimul rând, "Viața liberă". Evenimentul s-a încheiat cu o fotografie de grup, toți cei prezenți urând universităţii de stat gălăţene viaţă lungă şi sperând la o continuă colaborare.

Citit 4612 ori Ultima modificare Joi, 30 Martie 2023 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.