A fost Cod Roșu de distracție pe faleză de Festivalul Scrumbiei, soarele și temperaturile simțitor mai ridicate decât în ultimele zile scoțându-i pe gălățeni din case încă de dimineață.
În așa fel, încât în jurul prânzului nu mai găseai un loc de parcare p Faleza Superioară și pe străzile adiacente. Oamenii s-au îndreptat precis spre foișorul care a fost polul distracțiilor cu grătarele cu scrumbie, dar și cu ceafă de porc, paella sau scoici. După ce au plătit 20 de lei/100 gr pentru a-și satisface pofta de pește, s-au îndreptat spre tarabele cu colaci secuiești sau dulciuri, dar și spre standurile cu vin, pentru că, vorba pescarului, ”mort sau viu, peștele trebuie să înoate”. Pentru zece lei litrul, pofticioșii au avut de ales între un vin de Merlot, Fetească sau Hamburg. Cei cu spirit de cumpărături pentru Paște și cu bani în buzunar au avut ocazia să târguiască ceva pentru cozonaci, miezul de nucă din Vrancea fiind și el prezent din belșug, cu 35 de lei kilogramul, alături de prunele uscate, puse pe tarabă la 25 de lei pentru un kilogram. Momentul de aglomerație maximă s-a înregistrat puțin după prânz, în jurul Tarafului de la Vărbilău și a scriitorului Mircea Dinescu, în jurul căruia gălățenii s-au îmbulzit pentru a face poze, a lua autografe și a ”ciupi” câte ceva din secretele gastronomice ale maestrului, aduse de la celălalt capăt de Dunăre, de la Cetate. Distracția, începută de dimineață cu concursul gastronomic „Borș pescăresc”, a cotinuat până spre seară, pentru că, începând cu orele 18,00, Theo Music Academy le-a oferit plimbăreților un concert de muzică populară și ușoară, încheind astfel evenimentul ajuns la cea de-a 19-a ediție.