George Stângă, președinte PNL Galați: „Vouchere de vacanță și pentru românii care lucrează la privat!"

George Stângă, președinte PNL Galați: „Vouchere de vacanță și pentru românii care lucrează la privat!"
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)
Proiectul de lege care introduce voucherele de vacanță în valoare de 1.450 lei, suportate de la bugetul de stat, și pentru cele 4,2 milioane de angajați din privat, a trecut de Senatul României. Decizia finală asupra propunerii o au deputații. 
„Un proiect inițiat și de parlamentarii PNL a trecut de Senat. Nu doar angajații de la stat trebuie să beneficieze de voucherele de vacanță, ci și cei din mediul privat. Proiectul de lege privind acordarea de vouchere de vacanţă angajaţilor din mediul privat elimină inechitatea și încurajează încheierea de contracte de muncă.
Potrivit inițiativei PNL, vor beneficia de vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei și românii angajaţi la privat, pe o anumită perioadă de timp. 
Efectele implementării acestui proiect vor fi resimțite și în plan economic. Impactul în piaţă ar fi de 2,5 - 3 miliarde de euro - turism, comerţ, transporturi etc. Totul se înlănţuieşte şi atunci estimarea ar fi de creştere a PIB cu minim 1%. Se vor crea minimum 150.000 de locuri de muncă. Astfel, acest efort devine o investiţie
Perioada de timp în care ar urma să se acorde vouchere de vacanţă angajaţilor români din privat este din 2024 și până în 2026. 
Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, acolo unde va fi dat și votul final!", a spus deputatul PNL de Galați, George Stângă.
 
(P)
Citit 2483 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iunie 2023 17:14