Înscrierile pentru Prima Conectare, prelungite

Înscrierile pentru Prima Conectare, prelungite
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Termenul stabilit inițial până la care operatorii de apă și canalizare pot cere bani de la stat în cadrul programului Prima Conectare, respectiv, 26 iunie, a fost prelungit cu o lună, adică până pe 26 iulie. Prin acest program, familiile sau persoanele cu venituri lunare nete mai mici decât salariul minim brut pe țară pot beneficia, indirect, de o finanțare nerambursabilă de la stat, în valoare maximă de 1.900 de euro, pentru branșarea sau racordarea la rețelele publice de apă și canalizare. Persoanele fizice trebuie să se adreseze operatorilor de apă și canalizare, care pot depune cereri de finanțare și apoi, cu banii primiți, să facă branșarea solicitanților la rețelele de apă și canalizare.

Până acum, Apă Canal Galați a primit circa 30 de solicitări pentru branșare, numai de la consumatori din municipiul Galați, dar toate au fost respinse pentru același motiv: toți solicitanții erau deja branșați la rețeaua de apă potabilă și au făcut cerere pentru racordarea la rețeaua de canalizare. În ghidul programului se precizează că solicitanții nu trebuie să aibă, la momentul depunerii cererii, branșament nici la canalizare, nici la apă potabilă.

Citit 1129 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2023 09:20

1 comentariu

  • postat de Vasiliu
    Marți, 27 Iunie 2023 10:43
    95.76.59.***
    Idiotenia naste monstri! Nimic din ce implementeaza guvernantii nu are legatura cu realitatea din tara. Habar nu au cei care au aprobat deja ca apa s-a introdus acum 10-20 de ani si omul a reusit cumva sa se imprumute si s-a racordat la apa. Canalizarea aprobata in ultimii doi ani nu permite oricui
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.