Fără reclame la tutun încălzit lângă școli, unități medicale sau în mijloacele de transport

Fără reclame la tutun încălzit lângă școli, unități medicale sau în mijloacele de transport
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ars sau doar încălzit, tutunul este la fel de dăunător pentru sănătate și nu trebuie promovat în niciun caz în zonele în care ar putea avea acces minorii.

Cea mai mare parte a publicității stradale ori în mijloacele de transport în comun este la țigări electronice de tip Vape sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit.

Acțiunea este posibilă din cauza unei lacune legislative ce permite interzicerea reclamei la alcool sau țigări, dar nu și la acest tip de dispozitive.

„Rezultatele anchetelor epidemiologice indică o situație alarmantă în ceea ce privește consumul de tutun în rândul copiilor și adolescenților din România. Dacă ne interesează sănătatea lor, sunt necesare noi măsuri de prevenție și limitare a publicității”, consideră deputatul Onuț Atanasiu, vicepreședintele Comisiei de Educație din Camera Deputaților.

Noua lege anti-publicitate la tutun

Acesta susține o modificare legislativă ce prevede interzicerea publicității pentru produsele din tutun și țigări electronice sau care folosesc dispozitive cu tutun încălzit:

  • în cadrul programelor de radio și televiziune;
  • pe biletele de călătorie din transportul public;
  • în incinta unităților de învățământ sau de asistență medicală sau la o distanță mai mică de 200 de metri de intrarea acestora;
  • în publicații destinate în principal minorilor;
  • în sălile de spectacole înainte, în timpul și după spectacolele destinate minorilor.

Încălcarea acestor reguli se sancționează cu amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 de lei.

(P)

Citit 1144 ori Ultima modificare Marți, 27 Iunie 2023 09:43