„Start în educație”, sprijin pentru 219 copii din patru comunități defavorizate din județul Galați

„Start în educație”, sprijin pentru 219 copii din patru comunități defavorizate din județul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Programul „Start în educație” vine în sprijinul a 60.000 de copii cu vârste între 3 și 6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor.

În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Așadar, 219 copii cu vârste între 3 și 6 ani, membri a patru comunități defavorizate din județul Galați, sunt beneficiari ai programului ”Start în educație”, cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. Programul are drept scop suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor, atât pentru copii, cât și pentru părinții acestora. 

Reprezentanții proiectului au oferit copiilor câte un „Ghiozdănel cu viitor”, fiind  un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

“Grădinița noastră aparține de Școala Gimnazială Nr. 1 din sat Toflea, comuna Brăhășești, județul Galați. Comunitatea de aici este una foarte săracă, ce trăiește la limita subzistenței. Ajutorul oferit sub orice formă este foarte important. De aceea, atât copiii, cât și părinții acestora s-au bucurat de ghiozdănelele echipate cu rechizite și au conștientizat importanța educației timpurii. Rechizitele din ghiozdănele vor fi utilizate atât pentru activitățile de la școală, cât și pentru cele de acasă, la care copiii vor lucra alături de părinți”, ne-a declarat Loredana Janina Chirvăsuță, directorul unității de învățământ. 

“Sunt mama a patru copii, dintre care trei de vârstă școlară și preșcolară (grădiniță, clasa a II-a și clasa a VI-a). M-am bucurat foarte mult atunci când doamna directoare m-a sunat să mă cheme la grădiniță să îmi explice despre ce este vorba în acest proiect. Ghiozdănelul este foarte frumos și rechizitele îmi sunt foarte utile deoarece în familia noastră doar soțul muncește și nu prea ne ajung banii. Fetița mea a fost foarte încântată și a promis că nu va strica nimic din ceea ce a primit”, povestește, cu lacrimi în ochi, o mămică din județul Galați, beneficiară a programului „Start în Educație”.

Programul continuă și în perioada verii, astfel că, începând cu luna iulie 2023, părinții vor putea găsi inclusiv sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Citit 996 ori Ultima modificare Duminică, 30 Iulie 2023 09:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.