Vom avea parte de o toamnă caldă

Vom avea parte de o toamnă caldă
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, până la jumătatea lunii octombrie, conform prognozei pentru următoarele patru săptămâni, date publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În săptămâna 18-24 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în extremitatea de nord-est şi de vest a ţării. Cu excepţia extremităţii de nord-vest, unde regimul pluviometric va fi local excedentar, cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

În săptămâna 25 septembrie - 1 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă spre deficit în toate regiunile, dar mai ales în cele vestice şi sud-vestice.

În săptămâna 2-8 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 9-15 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Citit 1110 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 12:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.