Taxe pe veniturile a căror proveniență nu poate fi dovedită

Taxe pe veniturile a căror proveniență nu poate fi dovedită
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Veniturile realizate de persoanele fizice a căror provenienţă nu poate fi dovedită urmează să fie impozitate cu 70 la sută, începând cu 1 iulie 2024, conform proiectului de lege privind unele măsuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilității financiare a României pe termen lung.

"Începând cu data de 1 iulie 2024, se propune modificarea cotei de impozit pentru veniturile realizate de persoanele fizice a căror provenienţă nu poate fi dovedită, prin introducerea unei cote de 70 la sută, aceasta având ca scop creşterea conformării voluntare a contribuabililor, cu implicaţii favorabile asupra creşterii încasărilor bugetare. Până la data intrării în vigoare a noilor prevederi, se oferă o fereastră de oportunitate contribuabililor în vederea conformării, respectiv să-şi declare veniturile şi să-şi plătească obligaţiile fiscale aferente acestora, evitând riscul încadrării acestora în categoria de risc fiscal şi a declanşării unor verificări a situaţiei fiscale personale, cu consecinţa impunerii cu noua cotă de impozitare şi a obligaţiilor fiscale accesorii aferente. Efectul disuasiv al amenzilor contravenţionale instituie în timp o disciplină operaţională şi stimulează într-o mare măsură conformarea contribuabililor, motiv pentru care se impune eliminarea posibilităţii de achitare a jumătate din minimumul amenzii precum şi o actualizare a sancţiunilor contravenţionale prevăzute de actele normative care reglementează măsuri fiscale, financiar-contabile şi de disciplină financiară", se spune în expunerea de motive a documentului menţionat.

Citit 1348 ori Ultima modificare Luni, 25 Septembrie 2023 05:11

4 comentarii

  • postat de grecu
    Luni, 25 Septembrie 2023 17:01
    5.13.176.***
    Praf în ochii alegătorilor,nu este clar cine o să controleze averile nesimțite ,ANAF nu este în stare,să se aplice Directiva privind confiscarea extinsă,care nu a fost transpusă încă de guvern, pensia specială și salariile care NU sunt pe principiul contributivității sunt ilicite.
    0
    4
  • postat de Albert
    Luni, 25 Septembrie 2023 16:05
    86.124.202.***
    De ce nu impozit 100%? Începeți de sus în jos. Aveți date despre fiecare. Apucați va de treaba dacă, totul e pe bune.
    1
    4
  • postat de Iancu Jianul
    Luni, 25 Septembrie 2023 11:13
    5.13.167.***
    EU propun si bugetarii, care nu-si pot dovedi veniturile, sa li se confiste INTEGRAL AVERILE INSTANT!
    Ministri, partidele care ofera un plan de guvernare, promisiune electorale, daca nu le duc la bun sfarsit in 12 luni, sa agaranteze CU AVERILE PERSONALE INTEGRAL! SIMPLU NU!!! CAND O ZBURA PORCII!
    3
    16
  • postat de Gabriel Ghimpu
    Luni, 25 Septembrie 2023 10:42
    109.166.133.***
    Un fel de "spălare" a banilor "murdari/negri"!
    0
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.