Temperaturi peste medie, în toată luna octombrie

Temperaturi peste medie, în toată luna octombrie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În luna octombrie, temperaturile vor fi mai ridicate decât de obicei în această perioadă, iar spre sfârşitul intervalului se vor semnala precipitaţii importante cantitativ, conform prognozei pentru următoarele patru  săptămâni, publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În săptămâna 2-9 octombrie, valorile termice sunt mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile extracarpatice. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare la nivelul întregii țări.

În intervalul 9-16 octombrie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 16-23 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud, sud-est și la munte.

În ultima săptămâna a lunii, 23-30 octombrie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar, mai ales în zonele montane și submontane, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Citit 594 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Octombrie 2023 14:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.