Călători blocați, de peste șase ore, în trenuri fără căldură și fără curent. Așteptând locomotiva care nu mai vine

Călători blocați, de peste șase ore, în trenuri fără căldură și fără curent. Așteptând locomotiva care nu mai vine
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Viscolul puternic a dat peste cap sud-estul țării, unde circulația trenurilor se desfășoară în condiții dificile, cu ninsoare și vânt puternic cu rafale de 95-100 km/h. Trei trenuri sunt blocate, de dimineață, cu pantografele rupte, în județul Brăila, călătorii stând în frig, fără curent și încercând să economisească bateriile la telefon, unii dintre ei de peste șase ore. Toate acestea, pe cod roșu de viscol. Din cauza condițiilor meteo, trenul IR 1574 Galați - București, cu plecare la ora 14,30, a fost anulat, a anunțat Prefectura Galați.

Pe raza Sucursalei Regionale Căi Ferate (SRCF) Galați, echipele de intervenție acționează cu drezine pantograf pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact între stațiile Făurei - Dedulești, pe firul II, în stația Plopu și între Lacu Sărat - Traian Sat, unde trei trenuri de călători - R 7360, IR 1570 și IR 1732 - au rămas defecte, cu pantografele rupte și staționează pentru remediere, a precizat CFR.

Ani Sârghi, unul dintre călătorii blocați în trenurile respective, ne-a scris: "Şase ore în trenul Galați - București, în gara Plopu-Brăila, așteptând o locomotivă să vină și să rezolve situația. Cu telefon dat la ISU, la 112, insistat, nicio măsură. Răspunsul lor a fost: «Așteptați, instituțiile vor rezolva si va veni o locomotivă». Locomotivă care nu a mai ajuns în ultimele două ore jumătate. Suntem blocați în tren, nu este căldură, nu este curent electric, este foarte frig. Stăm aici de la 6 și jumătate dimineața. Mi se descarcă telefonul, încerc să-l păstrez pentru apeluri urgente", ne-a spus Ani Sârghi, în jurul orei 12.30.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, "circulația feroviară este îngreunată și pe raza Sucursalei feroviare Galați. Având în vedere condițiile meteo nefavorabile și starea tehnică a firului de contact, au fost avariate  pantografele de la trenurile IR 1732, IR 1570, R 7360. Echipele de intervenție feroviară CFR SA intervin pentru remedierea deranjamentelor și reluarea traficului în condiții de siguranță. Ca urmare a stării tehnice a firului de contact, managerul infrastructurii a interzis circulația trenurilor cu tracțiune electrică în unele zone de pe raza sucursalei. CFR Călători și CFR SA țin în permanență legătura operativ cu personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs, pentru a putea lua cele mai bune măsuri pentru asigurarea condițiilor optime de călătorie. Recomandăm pasagerilor ca, înainte de efectuarea călătoriei, să se informeze despre condițiile meteo şi să solicite informații despre eventualele întârzieri şi posibilele modificări survenite în circulația trenurilor".

Foarte ciudat este că toate cele trei trenuri anunțate de CFR Călători ca fiind blocate pe raza Regionalei CFR Galați figurau doar cu întârzieri "normale", de câteva minute, maximum 15, la rubrica "Trenul Meu" de pe site-ul Mersul Trenurilor.

Citit 3085 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 07:35

4 comentarii

  • postat de Adrian
    Duminică, 26 Noiembrie 2023 20:22
    89.39.81.***
    Nu e problema cresc salariile la cfr ...de ce nu i ati lasat sa faca greva macar atunci mergeau 1/3 din trenuri....
    4
    10
  • postat de Stefan
    Duminică, 26 Noiembrie 2023 19:38
    109.166.131.***
    Mare prostie a fost ca s-a renunțat la locomotivele diesel pentru trenurile de călători, nu depindeau de linia de contact.
    1
    17
  • postat de Iancu Jianul
    Duminică, 26 Noiembrie 2023 16:37
    5.13.167.***
    Confiscarea averilor ILLICITE de 34 de ani a papitzoilor la conducerea acestor institutii. CE AU FURAT DE-AU SPART! Bani de investitii.. NU SUNT! Pers. TESA... e TESLA IN OUALE populimii copulative si ATAT! Ar trebui sa parlamentarii sa circule DOAR cu trenul intre localitati! PUNCT! VISURI!
    6
    16
  • postat de un observator
    Duminică, 26 Noiembrie 2023 16:06
    5.13.142.***
    Se știa de ieri că va fi vreme urîtă. Cam toată lumea a călcat strîmb: CFR, călători neinformați, autorități de tot felul, etc. Mereu și mereu. O să treacă!
    4
    20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.