Noi echipamente pentru viitoarea fabrică de ulei din Zona Liberă

Noi echipamente pentru viitoarea fabrică de ulei din Zona Liberă
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Administrația Zonei Libere (AZL) Galați a anunțat că livrările de echipamente și materiale pentru construirea viitoarei fabrici de ulei continuă. "A treia tranșă de transporturi grele cu diverse componente necesare instalațiilor de producere și rafinare a uleiului comestibil a fost deja descărcată în depozitele aflate în regim de zonă liberă. S-a ajuns, astfel, la un nivel de 70% din necesarul de materiale și componente pentru demararea primei faze de realizare a investiției", conform AZL.

Așa cum "Viața liberă" a mai scris, fabrica de ulei care va fi construită de firma elvețiană SunPro reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro, care va crea circa 200 de noi locuri de muncă. Este cea mai mare investiție de până acum și, totodată, prima fabrică din Zona Liberă Galați. Terenul pe care va fi construită fabrica a fost concesionat elvețienilor pentru o perioadă de 49 de ani şi are o suprafață totală de 4,5 hectare.

Primele echipamente au fost aduse în Zona Liberă la începutul lunii octombrie, constând în tancuri și tubulatură pentru depozitare și filtrare, ceea ce reprezintă prima serie din sistemul de rafinare a uleiului brut.

Citit 1620 ori Ultima modificare Luni, 27 Noiembrie 2023 16:53

2 comentarii

  • postat de Vrajeala multa , treaba mai deloc
    Marți, 28 Noiembrie 2023 16:47
    108.245.201.***
    Dar cu fabrica aia de baterii auto , ce se mai aude ?? Sau s-a "descarcat "? Multe vor " bufni" acum , doar vine campania electorala ...
    1
    4
  • postat de Adrian
    Marți, 28 Noiembrie 2023 11:52
    128.127.117.***
    Le au dat alora bani de la buget cum vroiau?
    1
    11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.