Zi ”explozivă” la ISU Galați - Un arsenal cu proiectile de artilerie, descoperit la Liești!

Zi ”explozivă” la ISU Galați - Un arsenal cu proiectile de artilerie, descoperit la Liești!
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Echipele de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au avut parte de o zi ”explozivă”, la doar o zi după ce, în cadrul defilării de 1 Decembrie, și-au prezentat echipamentele de intervenție.

Mai exact, alerta s-a dat, în cursul zilei de sâmbătă, 2 decembrie, la Dispeceratul 112. O firmă care amenaja terenul în localitatea Liești în vederea asfaltării, a avut surpriza de a descoperi în timpul lucrărilor un veritabil arsenal format din proiectile de artilerie provenite din timpul celui De-al Doilea Război Mondial.

Echipele de intervenție pirotehnică ale ISU Galați s-au deplasat de urgență la fața locului pentru a securiza zona și a lua toate măsurile pentru evitarea unei eventuale declanșări accidentale a muniției, cu toate consecințele care ar putea decurge de aici.

Potrivit datelor ISU Galați, echipele de pirotehniști au identificat nu mai puțin de 158 de proiectile de calibru 75 mm! În urma procedurilor specifice unor astfel de evenimente, proiectilele urmează să fie preluate, transportate și depozitate în siguranță, în vederea distrugerii ulterioare, prin mijloace controlate.

La momentul redactării acestei știri, intervenția de la Liești era încă în derulare.

Citit 2318 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Decembrie 2023 14:53

1 comentariu

  • postat de Ivan
    Duminică, 03 Decembrie 2023 07:21
    5.13.134.***
    Nu le putem dona celor care chiar au nevoie de ele - Ucrainei, poate?
    2
    2

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.