A șaptea zi de proteste fără răspuns, la Statistică

A șaptea zi de proteste fără răspuns, la Statistică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

„Speranța moare ultima, dar la un moment dat moare și ea”, ne-a spus liderul de sindicat din cadrul Direcției Județene de Statistică Galați, Cristina Iordache, marți, la finalul unui nou protest de o oră, al șaptelea.

Așa cum „Viața liberă” a mai scris, principala revendicare a salariaților din toate direcțiile județene de statistică o reprezintă transpunerea de urgență în legislație a memorandumului asumat de Guvernul României în vara anului trecut, cu tema „Soluționarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului Național de Statistică și al direcțiilor regionale și județene de statistică”. Practic, cei care protestează acum în toată țara cer egalizarea salariilor din teritoriu cu cele de la centru, pe principiul „muncă egală, salarii egale”.  

Pe durata celor șapte zile de proteste scurse până acum, salariații din Statistică au fost plimbați de la un reprezentant al guvernului la altul, fără ca vreunul să spună ceva concret. „Suntem duși cu zăhărelul, nu spune nimeni absolut nimic. Nici nu au refuzat discuțiile cu noi, nici nu au răspuns concret. Suntem hotărâți să continuăm protestele, fiind posibilă și o grevă de avertisment”, ne-a mai spus liderul sindical gălățean.

Citit 661 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2023 22:32

2 comentarii

  • postat de Mimi
    Joi, 07 Decembrie 2023 07:31
    86.124.202.***
    Să stai pe scaun în fața laptopului să bei cafea, iarna la căldurică,vara la răcoare și să nu faci nimic apoi să ceri și măriri de salar, la muncă mică salar mare nu prea se explică!!!Bugetarii de fapt 70% sunt lipitori de afișe din 4 în 4 ani! Să vezi cîți nu m-or aproba în comentarii, să vedeți!!
    0
    2
  • postat de marr
    Miercuri, 06 Decembrie 2023 20:10
    86.124.203.***
    Am mai zis ...daca (institutia) nu e in masura sa PARALIZEZE functionarea Statului (vezi transport-Cfr/Educatie/Sanatate) foarte-foarte Greu te baga cineva in seama , chiar daca Protestul este Justificat . Deja vad ca si la Profesori li se (re)Promite mariri .Promisiuni...de rau augur .
    1
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.