Un brăilean a scos pentru a patra oară crucea din Dunăre, de Bobotează (FOTO)

Un brăilean a scos pentru a patra oară crucea din Dunăre, de Bobotează (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

La praznicul Botezului Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala cu hramul „Naşterea Domnului“ din Brăila, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa autorităţilor locale și a numeroşi credincioşi din acest municipiu, aflăm de la părintele Rareș Bucur.

După Sfânta Liturghie şi cuvântul de învăţătură, ierarhul Dunării de Jos a ieşit pe esplanada Catedralei unde a stropit cu agheasmă şi i-a binecuvântat pe toţi credincioşii prezenţi.

De la Catedrala ”Naşterea Domnului”, chiriarhul Dunării de Jos, împreună cu clerul şi credincioşii brăileni, în dangăt de clopote şi precedaţi de fanfara militară a Garnizoanei Brăila, au pornit, pe Calea Călăraşilor, către faleza Dunării.

Citește și Mii de gălățeni au primit, la Dunăre, binecuvântarea Bobotezei. Sărbătoare la ”Iordanul românilor”

Aici, pe un podium special amenajat, ierarhul locului a oficiat slujba Aghesmei Mari, urmată de tradiţionala lansare a crucii în apele Dunării.

Anul acesta la Brăila, şapte brăileni s-au aruncat în apele Dunării după crucea sfinţită aruncată, sâmbătă, în apele Dunării, potrivit tradiţiei de Bobotează, de arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun. 

Brăileanul Daniel Nichiţelea, în vârstă de 34 de ani, a reuşit performanţa de a scoate pentru a patra oară, în ultimii 12 ani, crucea din apele Dunării. 

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a felicitat pe toţi cei care s-au aruncat în apele Dunării pentru a recupera crucea, binecuvântându-i și oferindu-le daruri.

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2024 21:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.