Șine de cale ferată rupte din cauza gerului

Șine de cale ferată rupte din cauza gerului
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Temperaturile foarte scăzute din timpul nopții de marți spre miercuri au rupt șine de cale ferată, provocând întârzieri ale trenurilor în unele zone din țară, informează un comunicat remis miercuri de CFR Călători.

"Temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -17°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Galați, Iași, București, Craiova, Brașov, Timișoara) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe mai multe secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/ se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor. Personalul CFR SA a intervenit și intervine operativ pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor", se afirmă în comunicat.

CFR Călători menționează că întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazurilor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor de cale ferată (șine rupte).

"Adresăm scuzele necesare călătorilor, în situația în care trenurile cu care călătoresc ajung cu întârziere la destinație, însă toate măsurile de circulație adoptate în această perioadă sunt necesare pentru a menține condițiile optime și de siguranță pe rețeaua feroviară", afirmă CFR Călători.

Citit 1348 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Ianuarie 2024 18:40

1 comentariu

  • postat de Haralambie
    Joi, 11 Ianuarie 2024 17:54
    86.120.239.***
    Iarna se circulă in condiții de iarnă, vara in condiții de vară, numai primăvara și toamna se poate circula normal, totuși la prețul de jumătate de miliard de euro cheltuit anual de CFR trebuia să meargă indiferent de vreme.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.