Poliția, ținută în priză de războiul dintre două clanuri rivale. Noi acuzații și o reținere

Poliția, ținută în priză de războiul dintre două clanuri rivale. Noi acuzații și o reținere
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Conflictul stradal în care au fost  implicate două familii din Galați capătă amploare de la o zi la alta

Deloc o noutate, rivalitatea dintre clanurile Cordel și Șerpaz din Cartierul Nou a atins o nouă cotă critică marți, 23 ianuarie, când s-au luat la ceartă și la bătaie în plină stradă, din cauza unor amenințări pornite de la copii. Și unii și alții au la activ nenumărate "afaceri judiciare", concretizate în dosare penale și sute de amenzi.

La 24 de ore de la intervenția în forță a poliției și jandarmilor, chemați prin 112 să aplaneze un conflict în care erau implicate mai multe persoane, membre a două familii "cunoscute" nu doar în Cartierul Nou, de dincolo de Bariera Traian, autoritățile au anunțat că cercul celor care a tulburat grav liniștea publică este mult mai mare decât cel anunţat inițial.

Două cupluri, Șerpaz (el - 39 ani, ea - 37 ani) și Cortel (el - 36 ani, ea - 33 ani) s-au luat la ceartă, după ce copiii lor s-au amenințat reciproc. Fiecare a primit inițial câte o amendă de 1.000 de lei, familia Cortel formulând ulterior plângere pentru amenințare.

În urma cercetărilor poliției, alte șapte persoane au fost identificate ca participante la scandal

Toți sunt membrii familiei față de care a fost depusă, la Secția 5, plângerea pentru amenințare și față de care se fac acum cercetări și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

"Au fost identificate și alte persoane care au fost implicate în conflict, fiind vorba despre alți șapte bărbați, cu vârstele de 22, 24, 27, 32, 45, 48 și 53 de ani, membri ai familiei față de care a fost depusă plângerea penală la unitatea de poliție și care apar în imaginile video. După administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, a bărbatului de 39 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și influențarea declarațiilor, acesta urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea dispunerii unei măsuri preventive", au anunțat joi, 25 ianuarie, reprezentanții IPJ Galați. Alți doi tineri din grupul celor șapte, respectiv cel de 22 și cel de 24 de ani, au fost puși oficial sub acuzare pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Scurt istoric al unor familii-problemă

Clanurile Cortel și Șerpaz le sunt cunoscute polițiștilor din Galați pentru nenumărate abateri pe care le-au bifat de-a lungul timpului. Încălcările legii, care au atins toate registrele, de la simple contravenții la infracțiuni violente sau de crimă organizată, s-au ținut lanț și nu o dată s-au concretizat cu procese și condamnări. De menționat ar fi o condamnare pe care mai mulți membri ai familiei Cortel au primit-o într-un dosar de contrabandă cu țigări, unul dintre cele mai "grele" bifate în Galați în ultimul deceniu. Aceștia au făcut obiectul unei anchete a DIICOT Galați, după trei ani de trafic cu tutun, în care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 700.000 de lei.

De cealaltă parte, membrii clanului Șerpaz sunt campioni la amenzi, aceștia contabilizând sute de sancțiuni, pentru cele mai diverse încălcări ale legii, pe care nu le-au plătit.

Până în prezent, "culmea" conflictului dintre cele două familii vecine o constituie un dosar penal de tentativă de omor, aflat pe rolul Tribunalului de un an de zile, în care șapte inculpați, dintre care cinci membri ai clanului Cortel, sunt acuzați că ar fi pus în primejdie viața a doi bărbați din familia Șerpaz.

Citit 4763 ori Ultima modificare Vineri, 26 Ianuarie 2024 17:52

6 comentarii

  • postat de Intrutotu….
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 12:32
    84.232.141.***
    Intru totu de acord cu spusele fostului militean, as aduga ca pe langa ca, doar fura, inseala si talharesc, ne au facut si ne face de ras in toata lumea, declaranduse romani.
    1
    21
  • postat de Plătitorul
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 11:09
    78.211.201.***
    Unde sunt clanuri înseamnă că poliția și justiția nu își face treaba în ciuda faptului că noi oamenii cinstiți cu taxele la zi plătim că ei să aibe salarii foarte mari și care generează pensii speciale.
    1
    30
  • postat de Un fost miltian
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 10:24
    84.232.141.***
    Acesti infractori din tata in fiu, nu se vor integra niciodata, datorita legilor ipocrite cei protejeaza, doar consuma, inseala fura si talharesc, avand acces gratuit la toate serviciile, pe spinarea celor ce muncesc cinstit.
    0
    35
  • postat de Gogu
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 07:22
    82.79.117.***
    De ce nu ii lasa sa-si rezolve diferendele? Amenzile au fost platite? S-au mai dat alte amenzi /sanctiuni?
    5
    15
  • postat de Clanul-politia-anaful-justitia
    Vineri, 26 Ianuarie 2024 03:58
    51.179.111.***
    Cine știe ce zace în spatele acestor clanuri. Am văzut atât de multe anii ăștia încât putem presupune că sunt cum sunt cu polițiștii. Dar anaful care pe noi ne terorizează și ne calculează în cel mai scrupulos mod de ce nu întreabă de sănătate clanurile?
    0
    34
  • postat de Sorin
    Joi, 25 Ianuarie 2024 18:47
    86.124.203.***
    SUNT PRIETENII POLIȚIȘTILOR!!AȘA TRE SĂ LUCREZE POLIȘIȘTII,MÎNĂ ÎN MÎNĂ CU EI!!INFORMAȚIILE LE PRIMESC DE LA CLANURI ȘI AȘA O MÎNĂ SPALĂ PE ALTA ȘI AMBELE FAȚA!!!
    8
    57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.