"Șezătoare de primăvară" la Viziru de Brăila

"Șezătoare de primăvară" la Viziru de Brăila
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În comuna brăileană Viziru s-a desfășurat recent cea de-a cincea ediție a activității culturale "Șezătoare de primăvara", care-şi propune să readucă în atenție tradiții și obiceiuri peste care timpul și-a pus amprenta, dar care trebuie păstrate și transmise mai departe în memoria colectivă.

În sala Căminului Cultural din Viziru, plină ochi, după ce primarul localității, Ana Cornelia Măcrineanu, le-a urat bun-venit celor sosiți la eveniment și i-a prezentat pe invitați, startul șezătorii a fost dat de Ansamblul de dans popular "Crihăneanca", din raionul Cahul, Republica Moldova, cu o sârbă și o "bătută", care i-au ridicat în picioare pe participanţi.

Din partea gazdelor, Oana Lupu, elevă la Liceul de Arte "Hariclea Darclee" din Brăila, a interpretat cu profesionalism melodiile "Cântecul și omenia", "Jocul lui Badea Cocârță" şi "Dorul meu nu-i călător". Au urcat apoi pe scenă membrii Ansamblului "Mătăcești", Teodora Cristina Costea, Grupul vocal folcloric "Chiralina", o nouă suită de dansuri moldovenești autentice, Ansamblul "Garofița", Andreea Bițeanu, o altă elevă talentată a Liceului "Darclee", corul "Nectar" și Alina Popescu, o talentată fiică a satului.

Invitații au putut admira și expoziția pictorilor vizireni Auraș Bogdan și Eugen Untaru, precum și un război de țesut autentic. La final, le-au fost oferite mărțișoare croșetate tuturor invitaților, dar și bucate tradiționale.

Citit 1109 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2024 06:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.