La un an de la moartea unei femei, investigarea accidentului feroviar de la Galaţi, nefinalizată

La un an de la moartea unei femei, investigarea accidentului feroviar de la Galaţi, nefinalizată
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Agenţia de Investigare Feroviară Română (AGIFER) a notificat Agenţia Uniunii Europene pentru Căile Ferate (AEF) cu privire la faptul că investigarea accidentului produs în luna martie a anului trecut, la Galaţi, în care o femeie conductor de tren a murit şi alte trei persoane au fost rănite, va dura mai mult de un an.

Citește și Locomotiva implicată în accidentul feroviar din Gara CFR Galați, soldat cu un mort şi mai mulți răniți, a accelerat brusc

"În cazul de la Galaţi, Procuratura a dispus o expertiză tehnică judiciară, la care nu avem acces. Am vorbit la Uniunea Europeană să facem un raport preliminar şi să prelungim investigaţiile peste un an", a declarat, pentru news.ro, directorul AGIFER, Laurenţiu Dumitru. Este pentru prima dată când AGIFER depăşeşte termenul de un an acordat în mod uzual pentru anchetarea acestui tip de evenimente.

În accidentul feroviar care a avut loc, pe 25 martie 2023, în Gara CFR Galaţi, o femeie angajată a CFR a murit, iar alte trei persoane - un angajat al CFR şi doi călători - au fost răniţi. Un vagon de călători etajat, garat în aşteptarea formării trenului pentru ruta Galaţi - Mărăşeşti, a fost lovit frontal de locomotiva care urma să tracteze garnitura, condusă de mecanicul de serviciu, un bărbat în vârstă de 49 ani, din municipiul Tecuci. În urma coliziunii extrem de puternice, vagonul a fost deformat în partea de impact şi s-a deplasat aproximativ 80 de metri. În momentul producerii evenimentului, în vagon se aflau şeful de tren, o femeie cu vârsta de 53 de ani, conductorul, un bărbat de 47 de ani, şi un călător, un bărbat de 53 ani, din comuna Piscu. Verificările preliminare au stabilit că acul vitezometrului locomotivei a rămas blocat la 75 km/h, iar din declaraţia mecanicului reiese că locomotiva a accelerat brusc şi că sistemul de frânare nu a funcţionat, deşi a fost acţionat.

Citit 2087 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 21:04

1 comentariu

  • postat de marr
    Duminică, 10 Martie 2024 21:06
    86.124.203.***
    O lalaie / scalda ptr ca ...aici e vorba de echipamente uzate/depasite , deci vina ar cam fi a Conducerii CFR - locala sau Bucuresti . Daca aveau cum il acuzau pe mecanic . Da' o sa vedeti Politician la putere anchetat cand o zbura Porcu' . Anul asta sunt si Alegeri ...deci LINISTE si pace .
    1
    17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.