Incendiu de stuf şi vegetaţie uscată, în comuna Şendreni

Incendiu de stuf şi vegetaţie uscată, în comuna Şendreni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Galați au fost solicitaţi, în cursul zilei de sâmbătă, 30 martie, să intervină pentru stingerea unui incendiu de stuf şi vegetaţie uscată, în satul Movileni, comuna Şendreni. În incendiu au ars aproximativ două hectare de stuf şi vegetaţie uscată.

Potrivit pompierilor, cauza probabilă a incendiului a fost focul aprins în spaţii deschise.

Pe fondul creşterii semnificative a numărului incendiilor de vegetație uscată produse ca urmare a utilizării focului deschis pentru igienizarea terenurilor, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă reamintesc principalele reguli și măsuri de prevenire care trebuie respectate: nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 de metri de locurile cu pericol de explozie (gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi), respectiv, 10 metri față de materiale combustibile (lemn, hârtie, textile, bitum), fără a-l supraveghea; nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate; restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu; nu lăsați copiii nesupravegheați, având la îndemână mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete).

Citit 1702 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

1 comentariu

  • postat de marr
    Duminică, 31 Martie 2024 00:40
    86.124.202.***
    Aia de aveti Case prin zone cu iarba/stuf - O sa ramaneti pe drumuri/plangeti in pumni daca nu cascati ochii .
    Stiti si singuri cati 'binevoitori' aveti printre voi .
    4
    4

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro